Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
Artikelhierarki
Fokus på førerkortet
Vær opmærksom på, at føreren skal anvende sit personlige og gyldige førerkort fra det øjeblik den pågældende overtager køretøjet, og kortet skal straks sættes i kontrolapparatet.


I ganske særlige tilfælde kan et køretøj føres uden anvendelse af førerkort. Det drejer sig om tilfælde, hvor førerkortet er beskadiget, ikke fungerer eller ikke er i førerens besiddelse (stjålet eller bortkommet).

Føreren skal i så fald ved kørslens start udskrive et print og anføre stort set samme oplysninger, som han ville gøre på en skive, og det samme ved kørslens ophør. Denne type af kørsel forudsætter, at føreren straks ansøger om et erstatningskort, samt medbringer en kopi af denne ansøgning, som skal være bekræftet af kørekortkontoret.

Denne bestemmelse finder ikke anvendelse, hvis førerkortet er glemt derhjemme eller føreren ikke har erhvervet førerkort.


Hvis føreren udfører kørsel, der ikke er omfattet af køre- og hviletidsbestemmelserne (undtaget kørsel), er der ikke krav om anvendelse af førerkort. Kørslen kan registreres i kontrolapparatet som kørsel ”Out” i kontrolapparatets kontrolpanel.


Hvis føreren i en arbejdsperiode udfører forudgående eller efterfølgende kørsel, der er omfattet af køre-og hviletidsbestemmelserne skal, ”undtaget kørsel” registreres som andet arbejde.


Førerkortet skal anvendes indtil afslutningen af den daglige arbejdsperiode og må ikke udtages i den periode. Hvis et førerkort undtagelsesvis udtages i arbejdsperioden med henblik på, at transportvirksomheden kan overføre, gemme og sikre data, skal kontrolapparatet være indstillet på ”andet arbejde” i den pågældende periode, og der skal laves en udskrift fra kontrolapparatet, hvorpå føreren anfører årsagen til udtagningen af førerkortet.


Ved afslutning af den daglige arbejdsperiode kan førerkortet udtages.


Virksomheden skal overføre, gemme og sikre data fra førerkort der tilhører fører der udfører kørsel for virksomheden, mindst hver 21. Dag. Det samme gælder når en chauffør ophører i virksomheden.

Kilde: eurodrivers/ ATL
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.