Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Chaufførnyt
Dtl magasinet
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - Beskæftigelsesminister afviser påstande: Åbner ikke en ladeport for billige udlændinge!
NyhedDet er en interessant debat, der lige for tiden foregår mellem Ekstra Bladet og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Debatten er affødt af en lederartikel i Ekstra Bladet, hvoraf det fremgår, at den socialdemokratiske beskæftigelsesministervil åbne en ladeport for billig arbejdskraft.

Hvilket Peter Hummelgaard nu klart afviser. Ministeren mener, der er tale om en klar fordrejning af fakta, og det er han utilfreds med. Men debatten rejser ikke desto mindre nogle spørgsmål.

Jeg er i dagbladet Børsen korrekt citeret for at sige, at regeringen vil åbne ”millimeterpræcist” for den udenlandske arbejdskraft, der er brug for i virksomhederne, men alligevel konkluderer Ekstra Bladet, at regeringen vil åbne døren på vid gab for udenlandsk arbejdskraft, og det er ikke rigtigt, fastslår beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Alligevel konkluderer Ekstra Bladet, at jeg svarer ”groggy” på spørgsmålet, om regeringen vil åbne døren på vid gab for udenlandsk arbejdskraft.

Jeg gentager gerne, at regeringen på ingen måde vil åbne for en sådan ladeport for udenlandsk arbejdskraft. Først og fremmest har regeringen fokus på at opkvalificere ledige, så de får de efterspurgte kvalifikationer. Dernæst skal vi se på, om vi inden for EU kan finde den nødvendige arbejdskraft.

Først hvis det ikke er nok, retter vi blikket videre ud i verden og kun for at hente den arbejdskraft, som virksomhederne konkret mangler, understreger beskæftigelsesministeren.

Men spørgsmålet er, efter FDL´s opfattelse, så blot, hvordan regeringen vil håndtere egne ord om, at man klogt vil åbne for de hænder, der er behov? Men hvem skal vurdere, hvilken arbejdskraft, der er brug for. Er det ministeren eller DA, DI og Dansk Erhverv?

Det vil være en subjektiv afgørelse, som vil ramme mange danskere i bl.a. transportbranchen. Så det ville klæde ministeren snarest at gå i gang med at få opgraderet de ledige danskere i stedet for blot at tale om det – og skabe mere usikkerhed.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd

Dan F Joergensen
Dan F Joergensen d. 07 juli 2019 23:51:35

Jeg må da lige indskyde her,- at den nye beskæftigelsesminister,- på meget kort tid,- har vendt hele bøtten på hovedet. Forskellen er,- at før vi fik skiftet regering, -kunne man i visse erhverv hente de udlændinge man ønskede,- og til den løn man ønskede at betale. NU derimod,- bliver der kun åbnet op for de udlændinge man har BEHOV for,- hvilket betyder,- at det er slut med bare at skifte en Dansk lønmodtager ud med en "billig løsning".

Tilbage er så problemerne med alle dem der ikke ansættes i Danmark,- men i et diffust "datterselskab". DEN knude skal man også lige løse op,- snarest muligt !

Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.