Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - Vognmands-branchen helt i knæ: Hvordan kan vi genskabe respekten for branchen?
NyhedKommentar af Preben von Skjoeth, Frie Danske Lastbilvognmænd

De seneste års følelsesladede debat om de nogle af de enorme problemer, som den danske vognmands-branche, der ikke ”snyder på vægten”, fortsat kæmper mod, er taget til på det seneste. Udover den unfair konkurrence fra ”postkasseselskaberne” og deres politiskestøtter, er branchen især handicappet på to punkter. Dels manglende anerkendelse og respekt fra befolkningen og dels en flok passive transportpolitikere, som siger et og gør noget andet.

Det er en kendt sag, at Transportministeriet ikke rangerer særligt højt, og politikerne står ikke just i kø for at blive medlem af transportudvalget. Derfor er FDL helt enig md advokat Jacob Forman, som op til weekenden i Lastbil Magasinet gav udtryk for, at transportbranchen er blevet en legeplads for politikerne. Hårde ord, vil nogle mene, men Jacob Formans karakteristik er helt på linje med denkritik, som FDL i årevis har fremført og klaget over.

Der er kun en lille håndfuld politikere, som virkeligt har ydet en indsats for at hjælpe danske vognmænd med dansk registrerede og chauffører, der aflønnes efter gældende danske overenskomster. Når der er TV eller landskendte medier på, er der stort set ingengrænser for, hvor meget visse politikere vil bekæmpe social dumping og den systematisk ulovlige cabotage-kørsel. Men, med undtagelse af Henning Hyllested, er det blevet ved snak og nul handling.

Bevares, SF´s Karsten Hønge har søgt at score billige points ved at kopiere de fleste af de tiltag, som DF´s Kim Christiansen og Enhedslistens Henning Hyllested for lang tid siden har fremført. Det er gratis at ”spille stærk mand” ved at fremsætte forslag,som Karsten Hønge på forhånd ved, der ikke er flertal for. Socialdemokratiet har ofte tordnet mod social dumping, men også her er det blevet ved snakken, selv om man i S godt ved, hvor meget, der svindles.

Men til trods for, at politikerne adskillige gange er gjort opmærksom på det stigende antal ulovligheder, en systematisk iværksat ulovlig cabotage og social løndumping af værste karakter, lukker politikerne øjnene. Nogle fra især Venstre er åbenlyst naive lakajerfor bl.a. ITD, DI, DA, DS og DTL A. De har, sammen med dygtige lobbyister, åbnet endnu en ladeport for svindel. Men hvad gør dem, der skal kontrollere? Ikke en hujende dyt, for de regner os for intet.


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.