Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - EU rykker Danmark efter register-svigt: Det halter med registrering af transport-virksomheder
NyhedI betragtning af, at flere ministre, og mange folketingsmedlemmer, har søgt at slå sig op på at proklamere, at Danmark skal være EU´s duks, er det skuffende, at Danmark, sammen med en række andre lande, har modtaget en åbningsskrivelse fra EU, hvor vi opfordrestil snarest muligt at iværksætte en opgradering af den fælles sammenkøring af registre vejtransport-virksomheder. Det er flovt at få den slags opfordringer, og det er spændende, hvordan Folketingets Europaudvalg vil reagere.

Udenrigsministeriet har modtaget åbningsskrivelsen, og ministeriet har videresendt skrivelsen til Folketingets Europaudvalg. Da teksten er fortrolig, kan FDL, af gode grunde, ikke offentliggøre tekstens reelle ordlyd. Men samtlige lande er for længst blevet bedt om at opgradere sammenkoblingen mellem deres nationale registre over vejtransport- virksomheder og dermed få implementeret den ny versionaf det europæiske register over vejtransport- virksomheder.

Udover Danmark, har følgende lande modtaget åbningsskrivelsen: Belgien, Cypern, Estland, Finland, Det Forenede Kongerige, Italien, Malta, Nederlandene, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Spanien, Tjekkiet og Ungarn. Formålet med sammenkøringen er helt klart atfå styr på registreringerne på tværs af landegrænser, og med de enorme problemer, der er inden for både national og international vejtransport, burde det være en højt prioriteret opgave at få den længe ventede opgradering gennemført.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Jan E. Jørgensen, som er formand for Folketingets Europaudvalg. Men vi følger sagen op. Ikke mindst fordi vi har en mistanke om, at de højt gagerede lobbyister måske har en finger med i spillet, fordider er en lang række vejtransport-virksomheder, som absolut ikke bryder sig om fælles europæiske registre.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.