Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
Efter øget kontrol: De fleste grisetransporter forløber, som de skal
NyhedFor at sikre dyrevelfærden bedst muligt for de ca. 30.000 grise, som hver dag transporteres fra Danmark til udlandet, har Fødevarestyrelsen fra d. 1. juli styrket antallet af kontroller lige før afgang mod udlandet – også kaldet indladningskontroller.

Fra at foretage 100 indladningskontroller om året, blev det fra politisk side besluttet, at Fødevarestyrelsen nu skal lave 250 indladningskontroller om måneden.

Efter den første måned viser foreløbige tal fra Fødevarestyrelsen, at embedsdyrlægerne har lavet 257 indladningskontroller, og ca. 10 pct. af transporterne har fået sanktioner. Antallet kan ændre sig i takt med, at sagerne behandles, og eventuelle klager afgøres.

"Jeg synes, at de foreløbige tal for juli måned indikerer, at de fleste grisetransporter har forløbet, som de skulle, og det er glædeligt. Virkeligheden er derfor langt fra det kaos, som flere transportvirksomheder forudså ville blive resultatet af den styrkede kontrol," siger veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen, Per Henriksen.

Han påpeger, at tallene også viser, at Fødevarestyrelsens øgede fokus på dyretransporter er vigtig for at sikre dyrevelfærden.

"Ca. 10 pct. af transportørerne har fået sanktioner, fordi der har været forhold, som transportørerne skulle rette op på, før de kunne køre videre. Fx må temperaturen hos grisene ikke overstige 30 grader. Transporten må ikke være overlæsset, og logbogen med oplysninger om turen skal være udfyldt korrekt."

Kontrollen af grisetransporter har givet anledning til debat på det seneste. Bl.a. fordi Fødevarestyrelsen skal have to arbejdsdage til at kontrollere ændringer i transportørernes logbøger, så dyrevelfærden på de lange transporter kan sikres bedst muligt.

Fødevarestyrelsens øgede kontrol fortsætter. Fra den 15. august 2019 styrkes kontrollen af grisenes transportegnethed yderligere. Her øges synstiden med gennemsnitligt 50 %, så embedsdyrlægerne får endnu bedre tid til at kontrollere grisenes velfærd.

"De fleste dyretransportører lever op til reglerne. Derfor tror jeg på, at den kommende øgede synstid ved hver kontrol også kan håndteres af branchen til gavn for dyrenes velfærd," siger Per Henriksen.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.