Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
Scanias legendariske V8’er fylder 50 år - Eksklusiv Limited Edition i Danmark
LastI slutningen af 1960'erne forundrede Scanias ingeniører verden med en 14-liters V8-dieselmotor så kraftfuld, at mange eksperter fandt dens 350 hk utænkeligt. Men Scania var på rette spor, og siden motorens debut har den haft et uovertruffet ry. V8-motoren fejrer i år 50-års jubilæum, og det markerer Scania Danmark ved at udbyde 50 Limited Edition biler til det danske marked.

For et halvt århundrede år siden løftede Scania sløret for den første Scania V8-motor, og det fejrer Scania Danmark med noget helt specielt – nemlig 50 unikke Scania V8 Limited Edition biler til det danske marked.

Bilerne er udstyret med en standard Scanias V8 50 år pakke, der består af V8 stribesæt i guld, velkomstbelysning, navkapsler og stænklapper.

Scania V8 50 år Limited Edition #1 / 50, 2019


Men derudover vil alle biler have et nummereret Limited Edition skilt, der angiver bilens unikke nummer, et dansk, specialproduceret V8-logo med vandmærker af tidligere udgaver af V8 lastbiler, guldlister i kabinen og sidst men ikke mindst, så vil rat, sæder, dørbeklædning og gulvmåtte have guld syninger og V8 50 års logo. Alle trækkerne har en V8 galge.

"Da V8-motoren i hele dens levetid har haft en nærmest magisk tiltrækningskraft på både vognmænd og chauffører, synes vi, at det ville være passende at fejre V8’erens 50-års jubilæum med netop dem. Vi har derfor lavet en V8 50 år Limited Edition serie på 50 biler, hvor køberne får en speciel Scania V8-udgave med flere unikke V8 features,” fortæller Kasper Rasmussen, Salgschef i Scania Danmark.

50 Scania V8 limited edition

Den første Limited Edition bil står klar og vil blive udstillet for første gang til Store Legedag på Bornholm den 9.-10. august. Limited Edition #1 er en Scania V8 S-model trækker opbygget hos Scanias kompetente opbyggerteam i Vojens.

Den 3-akslede trækker består af S-seriens store sovekabineførerhus lakeret i mørkeblå metallak med sort frontgrill og er blandt andet opbygget med et nyopfundet aluminiumsystem i 5/7 mm dørkplade, sideværn, skab med mekanisk opluk i højre side, specialdesignet V8 galge, lygtebum med originale Scania lygter under tagspoileren, ekstra LED lys og afdækning under bagenden.

Indvendigt er der ikke sparret på komforten, og bilen er udstyret med fuld V8-læderpakke, Premium førersæde med ventilation, drejbar hvilestol, stort infotainmentsystem med 7” skærm, kaffemaskine, køleskab, tabletholder og stort klimaanlæg. Bilen har også alt i Scania sikkerhedsudstyr.

Limited edition #2 og #3 er begge 3-akslede V8 S-modeller, hvoraf den ene vil være lakeret i sort metallak og den anden i guld metallak.

Limited edition i kundetilpassede løsninger

Alle kunder er forskellige. Derfor vil der for de resterede 47 biler gælde, at interesserede købere selv vil få mulighed for at skræddersy deres helt egen V8 Limited Edition. Altså vil alle 50 udgaver af denne Limited Edition serie være helt unikke.

V8’erens succes

Kunder over hele verden har oplevet robustheden, brændstofeffektiviteten og den kraft, som Scanias V8'er leverer generation efter generation og år efter år. 50 år er en evighed inden for motorudvikling, og ikke overraskende deler den nutidige Scania V8'er kun det grundlæggende design og det modulære koncept med første generation.

”Motoren er selvfølgelig blevet videreudviklet og fornyet flere gange gennem årene, men det grundlæggende koncept er det samme som for 50 år siden – otte cylindre arrangeret i en V-form og en effektivitet, der ikke er set andre steder. Den typiske V8-lyd er selvfølgelig også stadig intakt,” fortæller Kasper Rasmussen.

Det nyeste V8-program blev introduceret i 2017, og har siden lanceringen skabt enorm beundring og respekt blandt kunder og lastbilinteresserede. Det nye program, der er tilgængeligt med 520, 580 og 650 hk og 730 hk, blev med det samme også anerkendt for sin imponerende brændstofpræstation, der giver brændstofbesparelser på 7-10 procent for kunder, der har biler med høj kombineret lastbil og trailervægt og/eller har brug for højere gennemsnitshastigheder.

Kilde: Scania Danmark

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.