Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Chaufførnyt
Dtl magasinet
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
Nedtællingen er begyndt: Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik om præcis 1 måned
NyhedOm præcis en måned kan biler, lastbiler og motorcykler benytte Kronprinsesse Marys Bro, når de skal over Roskilde Fjord. Den nye bro forventes at aflaste Kronprins Frederiks Bro mærkbart og at give tidsbesparelser til trafikanterne på op til 30 minutter i morgenmyldretiden.

Broen er landfast, asfalten er lagt, autoværnet er sat op og betalingsanlægget er rejst. Efterhånden mangler Kronprinsesse Marys Bro kun at blive officielt indviet, inden trafikanter kan indtage den firesporede motortrafikvej henover Roskilde Fjord.

”Der har været snak om at opføre en ekstra bro over fjorden i rigtig mange år og nu er den her så endelig. Byggeriet gik i gang for knap to år siden og når vi åbner for trafik den 30. september, er det faktisk et par måneder før end det oprindeligt var planlagt. Det er rigtig glædeligt,” siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund, og tilføjer:

”Kronprinsesse Marys Bro kommer til at reducere den velkendte kø omkring Kronprins Frederiks Bro ved at flytte al lastbiltrafikken og en del af personbilerne til den nye bro. Dermed slipper borgere og virksomheder for at spilde deres tid på at sidde i kø og for at tilrettelægge deres hverdag efter trafikken på og omkring Kronprins Frederiks Bro. Den bliver en stor gevinst for området.”

Trafikmønsteret ændrer sig over tid

I følge Vejdirektoratet forventes trafikanter fra den sydlige del af Hornsherred at spare op til 30 minutter på turen til København i morgenmyldretiden ved at benytte Kronprinsesse Marys Bro. Dels fordi turen er kortere, dels fordi det i morgenmyldretiden kan tage op til et kvarter ekstra at køre over Kronprins Frederiks Bro fra Hornsherredsiden i forhold til uden for myldretiden.

”Vi forventer, at den nye bro kommer til mærkbart at aflaste trafikken på Kronprins Frederiks, hvor der i dag kører knap 22.000 biler i døgnet. Det er klart, at ikke alle trafikanter ændrer rute fra den ene dag til den anden. Vi ved fra andre nyåbnede veje, tunneller og broer, at det tager lidt tid, inden trafikanterne vænner sig til de ny forhold og trafikken stabiliserer sig, men det skal nok komme,” siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Bliv klar til broen

Personer og virksomheder, der forventer at benytte Kronprinsesse Marys Bro jævnligt, kan gratis registrere deres nummerplade hos Fjordforbindelsen Frederikssund på www.fjordpay.dk, så vil betalingen ske helt automatisk. Har trafikanten allerede et bizz-abonnement, behøver de ikke foretage sig noget.

www.fjordforbindelsen.dk kan borgere og virksomheder gå ind og beregne, hvad den nye forbindelse betyder i tid og penge for dem.

Fakta om fjordforbindelsen og betalingsanlægget

Det bliver Danmarks første free flow betalingsanlæg – uden bomme eller fysiske betalingsanlæg – man kører frit igennem og betalingen opkræves automatisk, hvis man er tilmeldt.

Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september 2019, må køretøjer over 3.500 kg ikke længere benytter Kronprins Frederiks Bro. Køretøjer under 3.500 kg kan fortsat benytte Kronprins Frederiks Bro gratis efter den 30. september 2019.

Vejdirektoratet har med realtidsdata beregnet at:

Kronprinsesse Marys Bro forventes at give tidsbesparelser på 19-31 minutter for personer, der kører i bil fra Skibby til Ballerup/Stenløse/Ølstykke i morgenmyldretiden.

Kilde: Fjordforbindelsen Frederikssund

------------------------

Informationscenteret i Skibby om Kronprinsesse Marys Bro lukker per 1. september


Over 15.000 besøgende har siden december 2016 lagt vejen forbi Fjordforbindelsen Frederikssunds to informationscentre i Skibby og i Frederikssund for at blive opdateret på byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro og lære om projektet. Centeret i Skibby har også dannet ramme om en lang række lokale arrangementer og skolebesøg, men den 1. september lukker informationscenteret midt i Skibby dørene for sidste gang.

Kronprinsesse Marys Bro står næsten klar, og nedtællingen til den 30. september, hvor den åbner for trafik, er for alvor i gang. Dermed er der ikke flere opdateringer om byggeriet at dele med lokalsamfundet, og derfor lukker Fjordforbindelsen Frederikssund nu informationscenteret i Skibby, som huser en 300 m2 stor udstilling om broen.

”I de sidste næsten tre år har informationscenteret på Bymidten i Skibby givet borgerne i Hornsherred mulighed for at følge med i byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro, når de har haft lyst. Interessen for broen, som skaber en mere direkte og hurtig vej ind mod København fra Hornsherred og samtidig forventes at reducere myldretidskøen ved Kronprins Frederiks Bro, har været overvældende,” siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

Informationscenteret, der har haft åbent fra mandag til lørdag, er også blevet brugt til at holde nabomøder og temaaftener om Kronprinsesse Marys Bro. Flere lokale foreninger har benyttet informationscenteret flittigt til møder, og adskillige skoleklasser har været på besøg og lært om brobyggeriet.

”Informationscenteret har gennem de sidste tre år været et lokalt samlingssted med både historisk og ingeniørmæssig information om byggeriet. Det er jeg rigtig glad for, at vi har kunnet tilbyde borgerne,” siger Leif Tullberg.

Personer, der ikke har nået at besøge informationscenteret i Skibby, eller som ønsker at genopfriske deres viden om opførelsen af Kronprinsesse Marys Bro, kan besøge projektets andet informationscenter på Østersvej 4 i Frederikssund. Her holdes der åbent frem til den 1. oktober. Læs mere på Fjordforbindelsens hjemmeside.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.