Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - Blå blok i kovending: Opbakningen til Ring 5 er ved at smuldre væk
NyhedDer er nytænkning på vej i blå blok, for hverken Venstre eller de konservative har planer om at arbejde videre med etableringen af en Ring 5-motorvej ved hovedstaden. Det var ellers en klart prioriteret opgave i den investeringsplan, som blå blok havde udarbejdet.Den specifikke Ring 5 er dermed formentlig helt ude af billedet.

Så med en dalende politisk opbakning til en ny motorvej fra Køge syd for København op til Frederikssundsvej 35 kilometer længere mod nord, smuldrer det med interessen. En ny motorringvej gennem den sydvestlige del af hovedstadsområdet var ellers centralt forVKLA og Dansk Folkeparti.

Heller ikke i Dansk Folkeparti er der opbakning til at bruge godt seks milliarder kroner til en Ring 5-motorvej, som skærer igennem en række forstadskommuner, hvor der har lydt høje protester mod en sådan motorvej.

Hos De Konservative er partiets nye transportordfører, Niels Flemming Hansen, ikke helt tilfreds med, at partier bag blå bloks investeringsplan nu begynder at undsige delelementer i aftalen.

Vi står fast på de aftaler, vi har indgået. Men det er samtidig klart, at næste skridt er et spørgsmål om, hvad der nu bliver det muliges kunst, og der er ting, som står højere på vores liste end en Ring 5, siger han.

Mens både Det Radikale Venstre, Enhedslisten og SF har meldt sig imod en Ring 5, indgår den nye motorvej som en mulighed i den investeringsplan, Socialdemokratiet lagde frem i januar.

Socialdemokratiet har imidlertid hverken taget entydigt parti for eller imod Ring 5. Men transportminister Benny Engelbrecht (S) mener fortsat, at den er relevant at diskutere, når han sætter sig for bordenden og skal forhandle en ny investeringsplan på plads.

Benny Engelbrecht vil indkalde alle Folketingets partier til forhandling med det mål at lande en så bred politisk aftale som muligt. I den forbindelse vil det være relevant også at drøfte Ring 5. Venstre og Konservative har andre planer, som FDL-Nyt senere vil komme nærmere ind på.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.