Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Chaufførnyt
Dtl magasinet
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - Kampen mod ulovlige ugehvil: Effektiv kontrol kræver betydeligt flere betjente.
NyhedKommentar af Preben Skjoeth, FDL

Det lyder interessant med betydeligt skærpede bøder for ulovlige ugehvil, men hvordan vil transportminister Benny Engelbrecht mod få realiseret et effektivt system, som for alvor kan mærkes, ikke mindst hos bagmændene? For som det er nu, hører vi gang på gang,at selv de mest åbne tungvognsbetjente erkender, at der ikke er tid til at udføre en tilstrækkelig effektiv kontrol.

Man behøver ikke just at have den store kædestrammer-eksamen for at kunne regne ud, at det ikke er nok med stikprøvekontrol. Hvis kontrollen skal have en nødvendig og afskrækkende effekt, skal der slås til med den store hammer. Og hvorfra kommer så den manglende,politimæssige kapacitet? Mig bekendt er der ikke planer om en betydelig forøgelse af mandskabet hos tungvognscentrene.

Det er så let at kritisere politiet for ikke at være effektiv nok. Men når politikerne, og Rigspolitiets øverste ledelse, går mere op i måltal, end i at skabe tilstrækkeligt med effektive kontroller, er tungvognsbetjentene, og deres kolleger inden politiet,stort set magtesløse. Så her er altså en ret stor en knude, der skal løses, men det haster, hvis ikke det hele, endnu en gang, skal løbe ud i sandet.

Politikerne, der har det overordnede ansvar for ordensmagtens mandskabsmæssige størrelse, må tilføre tungvognscentrene flere ressourcer, hvilket vil sige flere penge og nyansættelse af flere betjente. Hvis ikke politikerne tager sig sammen og sender de nødvendigeøkonomiske midler til tungvognscentrene, kan man godt skyde en hvid pil efter de håbede resultater af det ny initiativ.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

---------

Se også i pdf: Tryghed, Rimelighed og ordnede forhold fra regeringen, maj måned 2019/a>Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.