Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Skovsgaard : Danskegodschauffoer.dk lukker ned den 01. oktober 2020, tak for den tid du har fulgt siden...
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
OG HVAD ER SÅ LIGE ET "MONOPOL" ?
DebatDen mest simple forklaring må være,- - "ENERET" !

OG,- hvad er så "ENERET" ?

Her kunne man nævne "PATENT" !

OG,- hvad er så et "PATENT" ?


LAD NU RET VÆRET RET !

Sådan kunne man fortsætte temmelig længe,- uden at nærme sig noget af det,- der for tiden er "den varme kartoffel",- omkring overenskomster på arbejdsmarkedet. Det var ikke den gode Chr. Jensen,- FDL,- der begyndte at slynge om sig med påstande om monopol,- til fordel for 3F. MEN,- det er sandelig Chr. Jensen der holder liv i disse påstande,- og det på en noget klodset måde,- -faktisk.

Den frie ret til at organisere sig,- eller helt lade være med,- at organiser sig,- fungere til punkt og prikke i vores lille land. Det er ikke sandheden,- når nogen påstår noget andet,-sådan som bland andet Chr. Jensen,- fortsætter med. Desuden kan man i et svar fra Chr. Jensen,- til en kollega der ikke deler samme synspunkt,-læse at den gode Hr. Jensen siger sig selv imod. Han skriver eksempelvis disse linier,- fra et indlæg i "LastbilMagasinet" :


Derefter vil jeg med så kraftige ord, som det nu kan lade sig gøre, endnu engang forsøge at råbe ud over det ganske land, at det drejer sig overhovedet ikke løn. Det drejer sig alene om frihed. Det drejer sig om frihed til at vælge, hvem man vil samarbejde med og hvordan. Det drejer sig om, at dem, man ikke ønsker at have noget samkvem med, dem kan man leve i fred for !

Ikke nok med,-, at Chr. Jensen i disse linier faktisk fjerner enhver snak om monopol. Han erkender OGSÅ,- at der er fuld og lovlig frihed,- til at vælge "samarbejdspartnere". Organisationerne på arbejdsmarkedet,- arbejder sammen,- og har indbyrdes aftaler, -om mange forhold,- helt lovligt. Når så et sådan "samarbejde" betyder,- at nogen organisationer bakker op om de indbyrdes aftaler man har indgået,- så vil det i henhold til Chr. Jensen,- være helt legitimt,- som han skriver i de omtalte linier.

HVORDAN kan der så alligevel være tale om "monopol",- når samarbejdspartnere med indbyrdes aftaler,- fravælger samarbejde med aktører,- der IKKE er indlemmet i dette fælles samarbejde,- men enten slet ikke indgår i et samarbejde, -eller har et tilsvarende samarbejde,- til anden side ?

Vi kan faktisk omtale dette ret enkelt,- ved at dele arbejdsmarkedet op i tre "grupper". Den ene "gruppe" består således af en række organisationer,- der står bag "Den Danske Model",- og dermed deltager aktivt i et samarbejde til gavn for forholdene på arbejdsmarkedet i Danmark. Den anden "gruppe" består af organisationer der IKKE ønsker at deltage i dette samarbejde,- og derfor "går egne veje". Den tredje "gruppe" har så valgt at stå helt udenfor de andre to "grupper".

Når så en organisation i en "gruppe" beder de andre i "gruppen" om opbakning i en situation omkring nogle forhold,- og man efterfølgende modtager denne hjælp,- skal dette så ses som et "monopol" ? NEJ,- ikke efter logiske forhold,- og ej heller efter teksten i linierne fra Chr. Jensen,- hvor man har fuld frihed til at vælge hvem man ønsker "samkvem" med. Desuden er det,- igen i henhold til Chr. Jensen selv,- IKKE et problem at aflønne efter 3F overenskomst i hverdagen,- så hvad ER egentlig problemet ?


FRIHED TIL AT VÆLGE,- - - GÅR FAKTISK BEGGE VEJE !
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.