Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
3F: Respekt for dansk model
NyhedEU-Kommissionen bør styrke indsats mod social dumping og stigende ulighed og respektere dansk arbejdsmarkedsmodel


3Fs næstformand Tina Christensen siger i en kommentar til fordeling af porteføljer til de nominerede kommissærer, som den kommende formand for den nye EU-kommission Ursula von der Leyens har præsenteret - herunder beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit:

”3F forventer, at den nye luxembourgske beskæftigelseskommissær vil respektere den danske aftalemodel. Her er det helt afgørende, at man finder løsninger på kommissionsformandens forslag om en europæisk mindsteløn, der fuldt ud respekterer den danske model. Vi vil naturligvis gerne bidrage til bedre vilkår for de mest udsatte europæiske lønmodtagere, men i respekt for forskellene på de nationale arbejdsmarkeder.”

”Samtidigt håber vi, at den nye beskæftigelseskommissær vil styrke kampen mod social dumping. Vi vil spille konstruktivt ind med forslag og ideer og forventer bl.a., at Nicolas Schmit vil følge op på tidligere løfter om et europæisk social sikringskort for lønmodtagere, der indeholder oplysninger om arbejdsgiver, arbejdssted, social sikring og skat samt letter vores arbejde med at sikre vandrende arbejdstagere imod social dumping. Ligesom vi ønsker en indsats for styrkede rettigheder for atypisk ansatte og platformsansatte.”

”3F ønsker, at de nye kommissærer forhindrer misbrug og udhuling af ydelser på tværs af grænser i Europa. Her er det vigtigt, at det nyvalgte Europa-Parlament får reel mulighed for at forholde sig til en øget adgang til dagpenge for vandrende arbejdstagere – den foreslåede nye forordning 883/04 – uden at forslaget skal hastes igennem med alvorlig risiko for, at man ikke får belyst konsekvenserne.”

"Den nye EU-kommission bør styrke indsatsen imod den stigende ulighed i Europa i de kommende budgetforhandlinger for 2021-2027. Derfor skal midler til beskæftigelse, fattigdomsbekæmpelse, udsatte grupper og regioner og videre- og efteruddannelse af de europæiske lønmodtagere allerhøjest op på prioritetslisten."

Tina Christensen hilser Margrethe Vestagers post som ledende viceformand med ansvar for den digitale fremtid velkommen: ”Vi er meget tilfredse med, at Margrethe Vestager indtager en så central position i Kommissionen. Det er vigtigt, at vi har en centralt placeret person med indgående kendskab til den danske model og arbejdsforhold.

Det er her også afgørende, at Vestager får et særligt ansvar for den digitale revolution, hvor de teknologiske fremskridt og kunstig intelligens også skaber nye udfordringer for løn- og arbejdsvilkår for lønmodtagere i hele Europa. Dette gælder bl.a. nye digitale platforme, hvor vi har behov for langt strammere kontrol med medarbejdernes rettigheder, og at den rette skattebetaling finder sted.”

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.