Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Skovsgaard : Danskegodschauffoer.dk lukker ned den 01. oktober 2020, tak for den tid du har fulgt siden...
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
Bekendtgørelse om vejnettet for modulvogntog netop opdateret med 100 nye ruter
InfoVejdirektoratet har netop offentliggjort en opdateret bekendtgørelse af vejnettet for modulvogntog herhjemme. Bekendtgørelsen rummer 100 nye ruter i forhold til den forrige bekendtgørelse fra 2015.

Med den nye bekendtgørelse har Vejdirektoratet bestræbt sig på at levere en ensartet opsætning og opdatering af alle kortbilag, så de fremstår tidssvarende.

Desuden har bekendtgørelsen fået en mere logisk opbygning, blandt andet med punktopstillinger i bilag. Dette skal ses i modsætning til den tidligere bekendtgørelse, der indeholdt flere meget lange punktopstillinger under de paragraffer, der beskriver de tilladte veje og områder.

Læs den nye bekendtgørelse.

Fakta om forsøget med modulvogntog

Forsøget med modulvogntog blev indledt 28. oktober 2008. Siden er det vejnet, hvor kørsel med modulvogntog er tilladt, blevet udvidet, og der er kommet flere knudepunkter. De over 60 knudepunkter er en fællesbetegnelse for erhvervsområder, transportcentre, havne, told- og godsregistreringscentre og regulære omkoblingspladser.

I forbindelse med revision af ordningen i 2009 (BEK nr. 798 af 24/08/2009) blev der indført en virksomhedsordning, og der indgår nu næsten 200 virksomhedsadresser i de tilladte vejstrækninger / områder. Virksomhedsordningen er en ordning, hvormed et virksomhedsområde og vejnettet frem til virksomheden, kan blive godkendt til kørsel med modulvogntog med samtykke fra vejmyndigheden og politiet.

Fakta om modulvogntog

Et modulvogntog er et vogntog på op til 25,25 meter, som er koblet sammen af 2 eller 3 enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Modulvogntog må samlet veje op til 60 ton afhængigt af antal aksler.

Kapaciteten af to modulvogntog svarer til kapaciteten af tre almindelige vogntog, hvilket mindsker antallet af lastbiltransporter. Modulvogntogsordningen har således til formål gennem færre transporter at øge trafiksikkerheden, forbedre miljøet og mindske trængslen, samt at forbedre produktiviteten for transporterhvervet.


Kilde: Vejdirektoratet

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.