Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Skovsgaard : Danskegodschauffoer.dk lukker ned den 01. oktober 2020, tak for den tid du har fulgt siden...
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
"EN  RET  OG  TO  VRANG",- - -OG  KUN  HALVE  SANDHEDER    !
DebatKan man i Danmark bruge begrebet "frit valg",- og gøre dette 100% ?

NEJ,- det kan man sandelig ikke !

Men JA,- man har fuld frihed til at organisere sig,- efter eget valg !

Man kan også frit vælge,- IKKE at være organiseret !


SÅ ER DEN FAKTISK IKKE LÆNGERE !

Der kommer flere og flere ytringer omkring krænkelse af denne  glorværdige  "frihed",- som desværre blot er "roden til alt ondt".  Dette begreb gør det muligt,- at fremføre kritikat særligt 3F,- og her vil jeg så ikke snakke så meget om,- hvorvidt dette overhovedet burde være et tema.  Husk på,- at det hele omhandler den  personlige frihed,- for det enkelte individ.Hvor er friheden for en gruppe medarbejdere,- der er enige om et tilhørsforhold til en bestemt organisation ?

Hvorfor nævner jeg nu lige det ?  JO,- det gør jeg af flere grunde,- og kan da godt lige nævne medarbejderne i  Kastrup Lufthavn,- som i forvejen er et samtaleemne i denne forbindelse.BURDE det ikke være en mulighed,-at de i fællesskab vælger, -at man på deres arbejdsplads,- og som kollega i hverdagen,- KUN vil arbejde sammen med folk der er medlem af den sammefagforening ?  Vi hører jo også,- at  stilladsarbejderne i Århus,- er enige om,- at samtlige medarbejdere er medlem af samme fagforening.

Med tanke på  Chr. Jensen og hans meninger om 3F,- godt bakket op af  "ITD",- så syntes der at mangle dette  "frie valg",- når man vælger kollegaer.  Det er sådan set den helt sammeproblemstilling vi oplever omkring de kendte  "sympatiaktioner",- hvor en arbejdsgiverorganisation,- vælger at bakke op om en aftale med en samarbejdspartner på overenskomstområdet.Og JA,- i Kastrup er der tale om et krav om medlemskab af 3F,- og det syntes også at være tilfældet hos stilladsarbejderne i Århus.

De "sager"  fra transportbranchen,- har mig bekendt  IKKE  handlet om medlemskab af 3F, -men udelukkende om overenskomstløn.  Man har jo i henhold til loven om det  "frie valg",- faktiskkrav på løn der svarer til de gældende overenskomster,- selvom man  IKKE  er organiseret.  Således har man ved at vedtage denne lov,- gjort nogle grupper på arbejdsmarkedet en kæmpetjeneste,- samtidig med,- at man har støbt fundamentet til kaos.

Her kunne jeg da godt lige nævne,- at i "de gode gamle dage",- hvor man var,- eller blev medlem af den fagforening,- der havde overenskomst med arbejdsplads man var ansat på,- var en tidhvor man måske ikke altid var tilfreds med denne "ordning".  Samtidig var det en tid,- hvor man var medlem af den fagforening der var for det fag man arbejdede med.  Faktisk kan man roligt slå fast,- at med de  "gule fagforretninger" har man taget låget af krukken med  ævl og kævl.  

Personligt er jeg ikke et sekund i tvivl om,- at hvis man ikke havde begrænset fradraget for fagforeningskontingent,- således at de  "gule fagforeninger"  pludselig blev  ekstra billige at væremedlem af,- så ville de fleste nok aldrig have skiftet fagforening.  Det er altså igen et spørgsmål om penge,- hvilket det jo også er,- omkring overenskomster,- mere eller mindre.  Desuden erdet sædvanlige  ordsprog,- "man får hvad man betaler for",- som ingen helt vil forholde sig til i hverdagen.

OM det der foregår for tiden,- er lovligt eller ulovligt,- syntes der såmænd IKKE  at være i tvivl om,- sådan som jeg oplever det. Dog er jeg ikke et øjeblik i tvivl om,- at man nok skulle haveværet på banen fra myndighederne, -HVIS der foregik noget ulovligt ?  Desuden har  "KRIFA",- i de sager de har været involveret i,- klart og tydeligt slået fast,- at der  IKKE  foregik nogetulovligt overhovedet.  SÅ  påstandene fra  Chr. Jensen og  "ITD",- om  "mafiametoder"  og  "bøllemetoder",- syntes ikke at være helt berettiget.

HUSK,- det er mindst  fire generationers kamp for ordentlige løn og arbejdsvilkår,- man er ved at sende tilbage til  "nulpunktet".  Dette ikke af ideologiske årsager,- men udelukkende forat spare penge.  Det er skammeligt,- at vi i 2019 skal opleve en  "arbejderklasse"  der ikke kender deres egne,- men blot "følger med strømmen"  og plejer den selvcentrerede egoisme.Om det ene er bedre end det andet,- i denne tvist,- er faktisk mindre vigtigt.  Derimod er det vigtigt at værne om fremtiden,- og undgå forhold som dem vi bliver  bombarderet med, -fra store dele af  Østeuropa.


DER  VAR   "RO"   I  GAMLE  DAGE,- OGSÅ  SELV  OM   ALLE  IKKE  VAR  LIGE  "TILFREDSE"   !
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.