Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Skovsgaard : Danskegodschauffoer.dk lukker ned den 01. oktober 2020, tak for den tid du har fulgt siden...
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - 3F-sagen kørt af sporet på TV: En seriøs debat kræver helt neutrale eksperter
NyhedKommentar af Preben von Skjoeth, FDL.

Det er, som FDL's formand Christian Jensen, har udtrykt det, helt uacceptabelt, at medier som TV2 Nyheder, TV2 News, DR Nyheder og DR Deadline, gradbøjer 3F-debatten. De omtaler Kastrup-sagen som et enestående tilfælde, hvilket absolut ikkeer tilfældet. Det seneste eksempel var DR Deadline lørdag aften, hvor en lektor fra KU og to organisationsfolk deltog. Alle tre med en forskellig tilgang, men desværre havde lektoren svært ved at skjule sin sympati over for 3F.

Mens den tidligere FOA-formand, Dennis Knudsen, og sektorformand i HK Privat, Søren Thøgern plæderede fornuftigt for deres forskellige synspunkter, gik lektor Søren Kaj Andersen fra Københavns Universitet, den stik modsatte vej. Lektoren kom med nogle udtalelser,som klart afslørede, at han enten ikke ved meget om, hvordan tingene foregår i det virkelige liv. Eller med vilje fortier sin viden. Uanset, savnede jeg objektivt kritiske spørgsmål fra studieværten

Søren Kaj Andersen har naturligvis lov til at have sin egen mening, men han røg helt af sporet ved at sige, at afsløringen af trusler og tvang er ærgerligt for 3F, fordi 3F ikke normalt anvender de metoder. Han sagde også, at det var et spørgsmål om hvad debærende organisationer kan tilbyde, og hvad de andre organisationer ikke kan tilbyde. Han fortiede, at 3F især jagter mindre firmaer, hvilket er i strid med grundlovssikret ret til frit at organisere sig, som Menneskeretsdomstolen har afgjort.

Sektorformand Simon Thøgern fra HK Privat fastslog, at HK Privat har en betydeligt mere nuanceret tilgang til at få folk organiseret. Han var klart imod enhver form for tvang. Tidligere FOA-formand, Dennis Knudsen havde flere fornuftige udsagn, men det mestevar et indirekte forsvar for de bærende organisationer, og der var ingen direkte kritik af 3F. hvilket på den ene side er forståeligt med Dennis Knudsens tidligere virke, men uforståeligt i juridisk henseende.

Jeg kan ikke blande mig i en løbende konflikt, siger beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard. Det er arbejdsmarkedets parter, der skal løse dette problem. Men trusler og tvang hører ingen steder hjemme, og det tager jeg naturligvis afstand fra. FDL, endnu en gang, gjort TV-medierne opmærksom på 3F´s metoder med tvang af især mindre vognmands- og håndværker firmaer, mens de store aktører på markedet nærmest er totalfredet af 3F.

Men det interesserer åbenbart ikke journalisterne, som hellere vil blæse en sag op omkring en vikar i Kastrup Lufthavn, og derfor skævrides debatten desværre. Det er, hvad jeg på journalisthøjskolen i sin tid lærte, dårlig journalistik.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Læs også: Bekendtgørelse af Lov om foreningsfrihed på arbejdsmarkedet

3F-formand vil have brancheklubber til at rette ind: - Det kan ikke diskuteres

Fagbladet Forklarer: Derfor må man i dag selv vælge fagforeningDer er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.