Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Skovsgaard : Danskegodschauffoer.dk lukker ned den 01. oktober 2020, tak for den tid du har fulgt siden...
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
DEKRA - 8 unge undersøgte transportbranchens mange jobmuligheder
NyhedI de sidste tre uger har 8 topmotiverede unge fra Kolding Jobcenter været på et transportforløb hos DEKRA i Vejen. Forløbet handlede om at finde sin vej ind i transportbranchen og se jobmulighederne heri. Deltagerne var mellem 20 og 27 år og var alle interesserede i at finde ud af, om et job i transportbranchen var det rette for dem.

Forløbet var lavet i samarbejde med Kolding Kommune og varede 3 uger. Den første uge foregik hos DEKRA, hvor de unge fik en introduktion til branchen og skolen. I den anden uge var de på en række virksomhedsbesøg for at opleve, hvordan chaufførernes arbejdsdag så ud i de forskellige virksomheder. I den sidste uge var de i praktik i en virksomhed, hvor de fik et endnu større indblik i chaufførernes arbejde.

Glade deltagere på forforløb


Forløbet gav afklaring

En af de unge der deltog på forløbet var 27-årige Michael, der tidligere har arbejdet som pakkeomdeler hos PostNord. Michael er lige nu jobsøgende og hørte i den forbindelse om forløbet hos sit jobcenter.

”Min oprindelige plan var at tage et taxikørekort og herefter få et job som taxichauffør. Men så hørte jeg, at der var gode jobmuligheder som lastbilchauffør, og derfor valgte jeg at tilmelde mig forløbet. Jeg vil gerne ud og køre og kan godt se mig selv i branchen.”

Michael er glad for, at han valgte at deltage på forløbet: ”Jeg har fået et større indblik i branchen, og jeg har set, at der findes flere forskellige slags chaufførjobs. Jeg vil gerne have et job, hvor der ikke er for mange stop om dagen. Det har jeg fundet ud af nu godt kan lade sig gøre, hvis jeg finder den rette virksomhed. Jeg tror godt, at jobbet som lastbilchauffør kunne være noget for mig.”

Jobgaranti til deltagerne

Forløbet er afsluttet, og de unge skal nu tage stilling til, om de ønsker at tage et stort kørekort og efterfølgende få et job i transportbranchen. Hvis det er tilfældet, tilbyder DEKRA at hjælpe dem i job via deres jobgarantiordning, når de har taget kørekortene. De unge får derved en enestående chance for på få måneder at skifte ledigheden ud med et fast job som chauffør.

De unges interesse glæder DEKRA

Hos DEKRA er de glade for, at flere unge begynder at vise interesse for transportbranchen. Der er nemlig hårdt brug for ny arbejdskraft i branchen, hvor næsten hver anden lastbilchauffør er over 50 år. Hos DEKRA håber de, at forløbet har vist de unge de spændende jobmuligheder der i er i branchen og inspireret dem til at gå transportbranchens vej.

Kilde: DEKRA

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.