Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL til ministre: Nummerpladescanner kan bremse snyderne
NyhedI forlængelse af FDL´s minister-spørgsmål om inddrivning af gæld hos udenlandske vognmænd og chauffører, har FDL nu stillet et skriftligt tillægsspørgsmål. Det, FDL vil have svar på, er hvorfor man ikke for længst er begyndt at bruge nummerplade-scannere til at afsløre de udlændinge, som ikke har betalt de udstedte bøder. Når mankan afsløre biler, hvor der f.eks. ikke er betalt vægtafgift eller forsikring, burde det være en smal sag at koble bøde-systemet på.

Færdselsstyrelsen konkluderer, at der dels er store økonomiske omkostninger og dels en manglende mulighed for de danske styrelser, når de skal finde en person eller en virksomhed ud fra en nummerplade-registrering, i hvert fald, hvis nummerpladen tilhører/kommerfra et af EU-landene syd for Danmark - samt fra de lande, som ikke er med i den europæiske union. Derfor har ministeriet under overvejelse at inddrage nogle inkassofirmaer for at inddrive pengene.

I FDL´s optik er det oplagt at anvende moderne teknologi, fordi den giver mulighed for at stoppe synderne, siger kontorleder Jens Groot. Når man nu i forvejen anvender nummerplade-scannere til kontrol, er det nærliggende også at bruge scannernei kampen mod dem, der ikke betaler bøderne. Det vil samtidigt være en overkommelig investering at etablere det nødvendige antal scannere, både ved grænserne og på patruljebilerne, fastslår Jens Groot.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.