Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - Christiansborg i en nøddeskal: Nu gradbøjer politikerne pludseligt ulovligheder !
NyhedKommentar af Preben von Skjoeth, Frie Danske Lastbilvognmænd

Det har været både interessant og tankevækkende, at enkelte af politiets tungvogns-specialister åbent har erkendt, at tungvogns-kontrollerne ikke er effektive nok. For det er lige præcis det, FDL adskillige gange har påpeget over for såvel politikerne som Rigspolitiet. Som vi skrev i går, undrer det, at politikerne og politiets top, ikke lytter til dem, der har fingrene nede i materien. Det burde ellers være indlysende at indgåi en ligeværdig dialog.

FDL' s kontorleder, Jens Groot, har ved flere lejligheder gjort opmærksom på, hvor lang tid en effektiv kontrol tager. Når man kombinerer det med det beskedne antal betjente i tungvogns-sektionerne, skal man ikke at være god til matematik,for at regne ud, at der ikke er folk nok. Men jeg undrer mig over, at TVS flere gange har hævdet, at der ikke er problemer med cabotage i det sydjyske. Udsagn, der klart modsiges af den seneste tids afsløringer.

Når man ved, at tungvogns-centrene af og til må påtage sig andre opgaver, må det, selv for politikere, være indlysende, at politiet skal tilføres betydeligt flere midler i form af penge og mandskab. Det gør ikke situationen bedre, at en stor del af pengeneer brugt på andre opgaver, er den helt gal. Hidtil har politikerne tøvet, men nu, hvor der i medierne for alvor er sat fokus på manglende efterforskning af både tyverier og overfald, reagerer politikerne, når de er i TV.

Så nu skal politiet, ifølge flere partiersretsordførere, pludseligt have flere penge. Det er ikke svært at regne ud, hvorfor politikerne nu gradbøjer tingene. Det er et forsøg på at tækkes den brede vælgerflok, fordi der er langt flere stemmer i at lefle foren bred flok, end i at stoppe ulovligheder i vognmands-branchen. Det gør mig vred, for det viser med al ønskelig tydelighed, at vognmænd og chauffører ikke nyder den respekt, som den seriøse del af erhvervet, fortjener.

Og her tænker jeg ikke på "Mugge" og kumpanerne. Men en bare nogenlunde effektiv kontrol, ville let have bremset en del af det såkaldte "Muggesnyd". Desværre vil der nok gå rigtigt lang tid med for alvor at bremse de såkaldte postkasseselskaber. I min optik,er det en skam, at de handlingslammede politikere ikke kan dømmes for medvirkeansvar. For det er primært deres skyld, ulovlighederne fortsat florerer og udkonkurrerer seriøse danske vognmænd og chauffør.

Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.