Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Fra fotoalbummet...

Dtl magasinet
Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
DI Transport - Nye regler i miljøzonerne straffer miljørigtige lastbiler
NyhedFra 1. juli 2020 træder nye regler for kørsel med lastbil, busser og varebiler i de fem største byer i kraft.


Det sker med en ændring af regler for miljøzoner, der findes i København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg. I dag er det køretøjets euronorm, dvs. forurening og udledning af partikler, der afgør om den har lov til at køre ind i miljøzonerne.
Asfaltarbejde: Aften- og natlukning af trafikerede veje i Kolding by
TrafikI uge 35-37 skal der lægges ny asfalt på tre af de mest trafikerede veje i Kolding by. Arbejdet udføres i aften- og nattetimerne, hvor vejene bliver helt eller delvist spærret af, og der etableres omkørsel. I dagtimerne vil vejene være åbne for trafik som normalt. Beboerne i området må forudse støjgener fra asfaltarbejdet.


Sammenlagt skal en strækning på knap tre km på Koldings ringvejssystem have ny asfaltbelægning. Det drejer sig om Ndr. Ringvej på strækningen Vejlevej-Frydsvej samt Vejlevej og Vestre Ringgade på strækningen Galgebjergvej/Islandsvej-Ålegården.
Kronprinsesse Marys Bro får Danmarks første free flow-betalingsanlæg
TrafikNår Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september, bliver det med Danmarks første free flow-betalingsanlæg. Betaling sker automatisk via enten nummerpladelæsning eller med en bizz, mens bilen er i fart.

Når trafikanter fremover vælger at krydse Roskilde Fjord via den nye motortrafikvej og Kronprinsesse Marys Bro, vil de ikke møde bomme ved broen. De skal heller ikke have dankortet op af lommen på turen for at betale brotaksten på 14 kr. for køretøjer under 3500 kg og 41 kr. for køretøjer over 3500 kg. I stedet vil de passere en mast med kameraer i hver side af vejen. Masterne registrerer køretøjerne enten via deres nummerplade eller bizz, mens de kører over broen.
UPS investerer i selvkørende lastbiler
NyhedUPS køber minioritetsandel i TuSimple, der udvikler selvkørende lastbiler. Siden maj 2019 har de to virksomheder testkørt selvkørende køretøjer i USA for at se, hvordan de kan øge effektiviteten i UPS transportnetværk.

Efter længere tids samarbejde har UPS nu investeret i TuSimple. Målet med samarbejdet er at give UPS en bedre forståelse for selvkørende køretøjer, såkaldte ”Level 4 autonomus trucking”, og hvordan de kan komme til at spille en rolle for den globale logistikkæde.
FDL - Carsten F. Poulsen før bremsemødet: Forstår godt skepsis, men mine erfaringer er gode !
NyhedSelv om der er nogle, som udtrykker skepsis over de gode bremseresultater, som bl.a. vognmand Carsten F. Poulsen fra Fredericia, har opnået via assistance af Lundegård Consult på Fyn, er andre mere positive. Men vigtigst er, at der altså findes en løsning pået af de værste problemer, som reelt ikke burde være et problem, hvis ellers de involverede myndigheder og producenter af trailere/bremser talte samme sprog. For det er jo helt ude i hampen, at man køber et fabriksnyt produkt, som i virkeligheden slet ikkelever op til lovens krav.
Elevator skal hjælpe trafikken under reparation af Ny Lillebæltsbro
TrafikVejdirektoratet skal i efteråret reparere dele af Ny Lillebæltsbro i retning mod Jylland. Her vil man benytte metode, som kræver mindre plads og dermed giver væsentligt færre gener for trafikken i arbejdsperioden.

Ved det kommende arbejde skal kantbjælkerne på broens yderside repareres på en kort strækning. Med den traditionelle metode ville det være nødvendigt at spærre både nødspor og kørebane for at få plads til mandskab og maskiner. Men ved hjælp af en særlig elevator vil man nu i stedet hejse mandskab og grej op fra arealet under broen.
Rundkørsel syd for Viborg bliver udbedret
TrafikVejdirektoratet forbedrer rundkørslen ved rute 13 og rute 26 syd for Viborg. Det sker for at minimere risikoen for ulykker ved blandt andet at mindske vejbanens hældning og reducere trafikanternes hastighed.

En lastbil med smågrise væltede i foråret i en rundkørsel lidt syd for Viborg, og ulykken blev således en del af en beklagelig statistik, hvor tre lastbiler de seneste fem år er væltet samme sted. Derfor har Vejdirektoratet undersøgt rundkørslen og vurderet, hvordan sikkerheden kan forbedres.
FDL - Nu bør vejtrafikken tilgodeses:Det haster med penge. En hastesag med penge til hårdt belastet vejnet
NyhedDet er forståeligt, at især transport-branchen i spænding afventer rød bloks udspil med hensyn til en ny vejpakke. Mette Frederiksen har gjort det klart, at de 112 milliarder, som VKLA-regeringen og Dansk Folkeparti havde lavet en trafik-aftale om, er skrottet. Det betyder, at en stor del af de 112 milliarder bliver kanaliseret over i en kollektiv transport, som ikke fungerer. Det er en tåbelig løsning, fordi vi årligt mister et tocifret milliardbeløb på at holde i kø – og samtidigt forurener det miljø, som allesiger, de vil gøre renere.

FDL-Nyt har ved flere lejligheder sat fokus på nogle af de steder, hvor problemerne er størst, og med en konstant tiltagende trafik, bliver problemerne endnu større,
SAWO A/S - Wirehejs leveret til Vennelyst
SAWO A/S - Wirehejs leveret til VennelystSAWO har leveret en wirehejsopbygning i samarbejde med Automobil firm. Im. Stiholt A/S.

SAWOs kraftige CLF432S-3W wirehejset er monteret på et 4-akslet Scania P450 chassis medCP17 førerhus og akselafstand på 3.750 mm. Chassiset er fuldt luftaffjedret og med tribbel monterede aksler.

Wirehejset, CLF432, er leveret med alu-afdækning på overrammen, udtag for automatbagsmækmed duomatic. SAWO har yderligere monteret hydraulisk sakse kofanger der er tilsluttet hejsets hydraulik.
SOS Dansk Autohjælp åbner ny station i Brøndby
NyhedDer er travlt hos SOS Dansk Autohjælp i hovedstadsområdet. Derfor udvider SOS Dansk Autohjælp, Sjælland med en ny station i Brøndby.

- Vi har succes med vores teknikerbiler, hvor vi giver hjælp på stedet, så kunderne kan køre videre i egen bil. Derfor har vi brug for en udvidelse med flere teknikerbiler, siger Reno Nebelong-Ibsen, der er driftschef på Sjælland og samtidig daglig leder på den nye station, der får adresse på Park Allé 349 i Brøndby.
ER MAN LOVLIG,- - -BLIVER MAN KVALT !
DebatEn trist udvikling,- lukkede virksomheden !

Økonomien kunne ikke "holde til presset" !

De "billige løsninger" fik overtaget !

Dette udløste et par interessante kommentarer !


SANDHEDEN ER FAKTISK SØRGELIG !
Palfingers nye bæltekran er startet på jobbet
Nyhed”Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrencen kan være hård i transportbranchen. Derfor sigter vi hele tiden efter at være på absolut forkant med udviklingen. Det er derfor vi valgte at investere i Palfingers nye bæltekran.”

Det fortæller vognmand Tony Sørensen, Tonny Sørensens Kranservice i Esbjerg, der udfører opgaver i hele Danmark. Og transportvirksomheden har næsten udelukkende Palfinger-kraner i stalden.
Scania lancerer ny 540 hk til 13 l motorserien
LastDet femte medlem af Scanias brancheførende 13 l-serie
•Giver yderligere brændstofbesparelser på op til 2 %
•Ideel til vægtfølsomme opgaver, hvor råstyrke er altafgørende
•Lav indre friktion og ny turbo på kugleleje


Scanias brancheførende serie af 13-liters motorer er nu blevet udvidet med en version på 540 hk. Den nye DC13 166-motor er primært beregnet til opgaver og kunder, der kræver råstyrke og fremragende køreegenskaber, men hvor begrænsninger på for eksempel vægt eller forakseltryk gør den mere fordelagtig end V8-motorerne med en effekt på 520 hk og opefter.
Ny retspraksis om overskridelser af sagsbehandlingstiden i køre- og hviletidssager
NyhedKøre- og hviletidssagerne og sagerne om overtrædelse af cabotagereglerne har det desværre nogle gange med at tage unødig lang tid at få behandlet ved domstolene. I en periode har mange sager været sat i bero afventende ikrafttrædelse af nye regler, og for tiden ser vi også sager, der trækker ud, fordi der er problemer med oversættelse af anklageskrift og tolkning under sagerne.

Som nogen måske husker, fandt Højesteret ved en række domme vedrørende sager om overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne eller simple overtrædelser af færdselsloven i 2012, at der ved for lang sagsbehandlingstid, kunne ske strafnedsættelse,
TUR.dk - Roadshow-lastbilen fortsætter med at rulle forbi skoler
NyhedJob i transports roadshow er så populært, at lastbilen fortsætter sin succesfulde køretur gennem landet i de kommende år.

Roadshowet er en del af image- og rekrutteringskampagnen "Job i transport", som 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL (Dansk Industri) og DTL-A (Dansk Erhverv) sammen med Transportens Udviklingsfond står bag. Baggrunden for roadshowet er manglen på arbejdskraft i branchen. I den store lastbil kan eleverne få en forsmag på jobbet som chauffør samt vejledning i de mange muligheder i transportbranchen.
Nyt om vejarbejder - Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 16 Holstebrovej ved Mønsted
TrafikFra mandag den 19. august og tre uger frem lægger Vejdirektoratet ny asfalt på en strækning på ca. 3,5 km på rute 16 Holstebrovej ved Mønsted.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.
FDL´s formand Christian Jensen om bremsekritik: Forsøg på at komme problemerne til livs
NyhedDet er naturligvis i orden, at min gode kollega Bjarne Nielsen sætter spørgsmålstegn ved FDL´s bremsemøde lørdag den 24. august, og måske især ved vores opfattelse af, hvordan bremse-problematikken kan løses. Men jeg vil godt understrege, at FDL ikke står frem og påstår, vi kan det hele. Det siger FDL´s formand, Christian Jensen i et svar til Bjarne Nielsen i Hjørring.