Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Fra fotoalbummet...

Dtl magasinet
Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - Nu starter balladen om trafikkroner: Rød bloks plan rammer vejtrafikken benhårdt !
Det er med stor bekymring, FDL ser frem mod den tilbagerulning af den trafik aftale, som VKLA-regeringen, nogle måneder før valget, indgik med Dansk Folkeparti. Som vi tidligere har været inde på, vil den røde blok have markante ændringer,så nu er der lagt op til nogle manøvrer, hvor en stor del af de penge, der var afsat til vejnettet, om kort tid bliver kanaliseret over i kollektiv trafik. I går sagde transportminister, Benny Engelbrecht, at han begynder forfra med fordelingen af de ca. 100milliarder kr., som indtil 2030 skal bruges for at optimere den trafikale infrastruktur.
Seks nye lastbiler til Kohberg betyder nedgang i CO2-udledning
LastDet største danskejede bageri Kohberg kører alle syv dage om ugen ud med brød og andet bagværk til de danske dagligvarebutikker. Det bliver til mange kilometer på et år - men med seks nye lastbiler kan bageriet nedbringe deres CO2 udledning med 375 tons over to år.

- Vi er en stor virksomhed, og det er vigtigt for os at tage hensyn til miljøet med de muligheder, vi har. Derfor har vi også øget fokus på at nedbringe vores CO2 udledning.
Dansk firma skal hjælpe trafikanterne med præcis og aktuel trafikinformation
NyhedHvis man som trafikant vil tjekke trafiksituationen ude på vejene, kan man altid klikke sig ind på Vejdirektoratets trafikkort. Her er alle statsveje i landet markeret med grønne, gule og røde streger, der døgnet rundt viser, om der er køer eller trængsel på ruten.

Trafikkortet bygger på realtidsdata ude fra vejene - altså på helt aktuelle trafikinformationer. Og det er dermed er godt redskab for alle dem, der vil have et retvisende øjebliksbillede af trafikken, og som dermed kan køre uden om de mest belastede strækninger.
Store bøder ved lastbilkontroller i Syddjurs og Aarhus
NyhedTungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi har onsdag 3. juli og torsdag 4. juli været på kontrol i henholdsvis Syddjurs Kommune og Århus Havn. Det resulterede i adskillige bøder.

Der blev i Syddjurs Kommune på Århusvej/Lufthavnsvej kontrolleret 29 lastbiler onsdag.

Og her havde en udenlandsk vognmand ikke sine tilladelser i orden.
Topdanmark sender 225.000 kundebreve efter ophørt samarbejde med Danske Bank
NyhedI løbet af juli sender Topdanmark besked til 225.000 kunder for at fortælle dem, at der ikke længere vil stå Danske Forsikring på deres forsikringspapirer og hjemmesiden, hvor de kan anmelde skader og se deres forsikringer. Det sker som konsekvens af at samarbejdet mellem Topdanmark og Danske Bank er ophørt.

Indtil første juli stod der Danske Forsikring på de 225.000 kunders policer, breve og tilhørende hjemmeside. Men som konsekvens af, at Topdanmarks samarbejde med Danske Bank ophørte per første juli, vil de 225.000 kunder nu møde Topdanmark-logoet og finde deres forsikringer på Topdanmark.dk.
FDL - Beskæftigelsesminister afviser påstande: Åbner ikke en ladeport for billige udlændinge!
NyhedDet er en interessant debat, der lige for tiden foregår mellem Ekstra Bladet og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Debatten er affødt af en lederartikel i Ekstra Bladet, hvoraf det fremgår, at den socialdemokratiske beskæftigelsesministervil åbne en ladeport for billig arbejdskraft.

Hvilket Peter Hummelgaard nu klart afviser. Ministeren mener, der er tale om en klar fordrejning af fakta, og det er han utilfreds med. Men debatten rejser ikke desto mindre nogle spørgsmål.
DET STORE DILEMMA ER : " B - HOLDET " !
Debat"B-holdet" forstår ikke begrebet " fair konkurrence " !

"B-holdet,- evner ikke at fungere på lige vilkår !

"B-holdet,- er aktive samfundsnassere !

"B-holdet,- udhuler bevidst velfærden i Danmark !


DET ER SØRGELIGT,- - -MEN DESVÆRRE ET FAKTUM !
FDL - Urimeligt ansvar for bremse-bøder: På tide, at færdselsloven tilpasses virkeligheden !
NyhedEfter at vi nu i årevis, eller rettere årtier, med jævne mellemrum har debatteret omkring de evigt tilbagevendende problemer med bremseeffekt, er det efter FDL´s opfattelse på tide, at politikerne og embedsmændene tilpasser færdselsloven til den virkelige verden. Det fastslår kontorleder Jens Groot, der er grundigt træt af, at hverken politikere, betjente eller embedsmænd lytter til branchefolkmed kendskab til bremse-problematik.
Limfjordsbroen indsnævres 8. juli - 11. august pga udskiftning af slidlag og fuger
TrafikI perioden 8. juli 2019 - 11. august 2019 gennemføres der vejarbejder på Lim-fjordsbroen, som reducerer kørebanerne fra fire til to spor. Som noget helt ekstraordinært, sættes skiltningen af vejarbejdet først op lørdag den 6. juli. Det skyldes, at der i forbindelse med The Tall Ships Races i forvejen etableres ekstra skiltning med information til trafikanter om lukning af Limfjordsbroen fredag 5. juli, når Danmarks største fyrværkeri skydes af fra Limfjordsbroen.
Øget komfort med Volvo Trucks' nye XXL-førerhus
LastEn meget større og behageligere seng og 600 liter mere plads. Dette er resultatet, når Volvo Trucks introducerer Globetrotter XXL til Volvo FH og FH16 - en udvidet version af det eksisterende XL førerhus.

Ved at flytte bagvæggen 25 cm længere tilbage og forstærke med ekstra C-stolper, har Volvo Trucks tilføjet 600 liter ekstra plads i det nye XXL-førerhus uden at gå på kompromis med de strenge sikkerhedskrav. Det nye førerhus vejer kun 145 kilo mere end det eksisterende XL førerhus.
Scania - Sådan får man succes med sin strategi for alternative brændstoffer
NyhedI Tyskland indgår HAVI og Scania i et partnerskab om alternative brændstoffer, og det går strygende. Snart vil HAVI drive en af landets største køretøjsflåder på flydende gas – kun seks måneder efter at have introduceret de første gasdrevne køretøjer.

HAVI i Tyskland fik for nylig yderligere ni gasdrevne lastbiler og er dermed godt på vej til at have 35 gasdrevne køretøjer på distributionscenteret i Duisburg ved udgangen af juni. For at sætte skub i udviklingen frem mod lavere CO2-udledninger øger HAVI samtidig sit netværk af tankstationer med flydende gas.
HVOR LANGT KAN ELASTIKKEN TRÆKKES ?
DebatDer popper et nyt forhold frem,- -næsten hver eneste uge !

Sådan har det været i mere end 10 år,- - efterhånden !

Alle er dybt forundret,- ja nærmest forarget !

Alligevel bliver der ikke grebet ind !


"BORGFREDEN" MÅ ENDELIG IKKE LIDE OVERLAST !
Nu stiger risikoen for at få færdselsbøder fra andre EU-lande
NyhedFra 1. juli blev det muligt for andre EU-landes myndigheder at få ejeroplysninger på danske bilejere. Dermed kan EU-landene sende færdselsbøder direkte til danske trafiksyndere.

Går ferien sydpå i egen bil og falder speederfoden lidt for tungt, eller begår du andre færdselsovertrædelser, så er risikoen, for at du efterfølgende får en bøde tilsendt, steget.

Den 1. juli 2019 har Danmark nemlig åbnet op for, at andre EU-landes myndigheder kan slå danske køretøjer op i motorregisteret og dermed finde direkte frem til ejeren.
Robotter og teknologi ændrer vilkårene for chauffører og lagerarbejdere
NyhedRobotter, kunstig intelligens og digitale platforme vil i de kommende år forandre vilkårene på lagrene og i lastbilerne. Der vil fortsat være brug for mennesker til at udføre arbejdet, men mange job vil blive ændret, og rigtigt mange medarbejdere skal efteruddannes. Det viser en rapport, som konsulentfirmaet Valcon har lavet for DI og 3F Transportgruppen.

I fremtiden kan en række opgaver løses hurtigere og billigere med brug af digitale løsninger. Og stadig flere lagre vil blive computerstyret og betjent af robotter.
ITD - Søren Gade bliver nyt medlem af EU-Parlamentets Transportudvalg
NyhedEuropa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, er et af de vigtigste udvalg for transporterhvervet. Derfor er det overordentligt glædeligt, at vi nu kan melde ud, at Danmark får et medlem i udvalget. Det bliver tidligere forsvarsminister Søren Gade (V), der overtager en af posterne, og dermed er den danske transportbranche sikret en kompetent og erfaren repræsentant, der kan varetage branchens interesser.

EU-Parlamentet har imødekommet tidligere forsvarsminister Søren Gades (V) anmodning om en plads i transportudvalget,
FDL - Det ny EU-bødedirektiv: Parkeringsbøder bør naturligvis inddrives
NyhedEfter FDL´s opfattelse, er det positivt, at det ny EU-direktiv, der omhandler inddrivelse af bøder på tværs af landegrænserne, er vedtaget. Det store spørgsmål er så blot, om man vil føre vedtagelsen helt ud i livet, og sørge for at inddrivede mange, store, bøder, der herhjemme er udstedt til mange udenlandske vognmænd og chaufførers ulovlige parkeringer. Teksten i direktivet er desværre noget uklar, fordi den omhandler trafiksikkerhedsmæssige forseelser – og det punkt kan ulovlig parkeringnæppe kategoriseres under. Men parkeringer i nødspor, tangerer vel under alle omstændigheder det trafiksikkerhedsmæssige.
IVECO lancerer ny IVECO S-WAY: den 100% forbundne, chaufførorienterede langturslastbil
LastIVECO præsenterede i dag sit nye tunge landevejskøretøj IVECO S-WAY i forbindelse med en skelsættende kongres, der blev afholdt i IFEMA udstillingscenter i Madrid, Spanien, for sit forhandlernet, sine sælgere, kunder og repræsentanter for den internationale presse og involverede de globalt ledende partnere Amazon, Shell og Microsoft.

Hubertus Mühlhäuser, Chief Executive Officer for CNH Industrial, præsenterede den strategiske vision og fremtidsudsigterne for CNH Industrial ved arrangementet, som blev åbnet af Gerrit Marx, President Commercial and Specialty Vehicles