Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
Nyt om vejarbejde - Silkeborgtunnelen spærres i to nætter på grund af vedligeholdelse
TrafikMandag 18. november og tirsdag 19. november om natten vil tunnelen på Silkeborgmotorvejen være helt spærret i begge retninger. Trafikanter skal følge omkørselsskiltene via til- og frakørslerne.

Vejdirektoratet skal vedligeholde tunnelens elektriske systemer, mekaniske anlæg og selve tunnelkonstruktionen. Det er nødvendigt at spærre tunnelen for trafik i begge retninger, fordi de bomme, der normalt bruges til at lede trafikken over i det modsatte tunnelrør, også skal vedligeholdes.
ITD - Ny kampagne gør 8. klasses elever til trafikambassadører
NyhedI dag starter en landsdækkende trafiksikkerhedskampagne, som hedder ”Hovedet med i trafikken”. Den nye kampagne er målrettet teenagere. Risikoen er nemlig langt højere for teenagere for at ende i en alvorlig trafikulykke end de yngre skolekammerater.

Succes med en trafiksikkerhedskampagne for 0.-2. klasser, som hedder Lastbilkaravanen, har nu fået ITD, brancheorganisationen for danske transport- og logistikvirksomheder, til at kaste sig over de ældre elever. Skoler, kommuner og medlemsvirksomheder har ligeledes efterlyst en kampagne for de ældre elever.
Volvo Trucks lancerer salget af eldrevne lastbiler til bytransport
LastVolvo Trucks starter salget af de eldrevne Volvo FL- og Volvo FE-lastbiler på udvalgte markeder i Europa for at imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige transportløsninger i bymiljøer.

De eldrevne lastbiler uden udstødningsemissioner og med reduceret støjniveau har et stort potentiale til anvendelse i byområderne. For det første gør det nedsatte støjniveau det muligt at udføre distributionskørsel og renovationskørsel tidligt om morgenen, sent om aftenen eller endda om natten, hvilket bidrager til at forbedre transportlogistikken og nedbringe trafikpropperne i myldretiden.
Danske vognmænd bryder reglerne for dyretransporter
Nyhed11 danske dyretransportører er blevet anklaget for hundredvis af brud på reglerne for dyretransporter. Dyrenes forhold under de lange transporter er kritisable, mener Dyrenes Beskyttelse.

En stor sag om ulovlig transport af svin og kvæg er på vej i retten. Fyns Politi har valgt at tiltale 11 danske vognmænd og speditører for mere end 1000 tilfælde af brud på reglerne for, hvordan dyr må transporteres på længere lastbilruter. Det skriver DR Fyn.
DTL: Selvmål af regeringen
NyhedAt regeringen inviterer transportbranchen ind til fælles drøftelser om, hvordan vi som erhverv kan bidrage til at løse klimaudfordringen er fremragende. Men det er betænkeligt, at regeringen sætter DSVs øverste direktør for bordenden i Sektorpartnerskabet på transportområdet, mener DTL.

Umiddelbart giver det mening. DSV hører til blandt verdens største transportkoncerner med en omsætning på den anden side af 100 mia. Men graver man sig lidt ned i koncernens forretningsmodel i Danmark, kan det undre, at DSV kun tegner sig for ca. 1 procent af de knap 40.000 godskørselstilladelser der er udstedt af Færdselsstyrelsen til danske vognmandsvirksomheder til godskørsel i bl.a. Danmark.
Vejdirektoratet - Bilister har fundet vej til ny motorvej
NyhedDe vestsjællandske bilister har hurtigt taget den nyåbnede forlængelse af Kalundborgmotorvejen til sig. Over 19.000 bilister tager hver dag turen på 2. etape af Kalundborgmotorvejen mellem Kvanløse og Dramstrup, der åbnede tilbage i september. Det viser trafiktal fra Vejdirektoratet.

Den 6,5 kilometer lange tilføjelse til Kalundborgmotorvejen løber fra Kvanløse i øst til lidt efter Dramstrup i vest. Strækningen åbnede i dens fulde udstrækning med to kørespor i hver retning og et nyt rampeanlæg den 22. september i år.
FDL om bødedebatten: Efterlyser soleklar tekst i lov om bødestørrelser
NyhedI debatten omkring de skærpede bøder, der træder i kraft ved årsskiftet, vil det være synd at påstå, at der er noget, som bare ligner enighed, For vognmænd og deres evn.t chauffører har deres opfattelse, mens flere politikere har en stik modsat opfattelse,så helt tage det så roligt, som nogle politikere opfordrer til, er ikke særligt beroligende.

Når man i dag kan læse på medierne udtalelser som ”Tag det roligt, chauffører”, og efterfølgende sangen om, at der ikke er tale om nye sanktioner, men en skærpelse, hvor man ikke kan dømmes for fejl og mangler, man ikke med nogen rimelighed kunne forventesat opdage, siger FDL´s kontorleder Jens Groot.
66 køretøjer standset i ’kartoffel-kontrol’
NyhedI dagene 4 - 6. november 2019 udførte Tungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi en større kontrol af køretøjer, der transporterede kartofler. En tredjedel kørte med overlæs.

Der var tale om en kontrol, der blev udført i forbindelse med transporter til en kartoffelmelsfabrik beliggende i Brande.

”Det var udelukkende transportører og ikke selve fabrikken, der var i søgelyset,” understreger lederen af politiets indsats, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.
ITD - Klimapartnerskab for landtransport med DSV i spidsen
NyhedRegeringen har indgået i alt 13 klimapartnerskaber med dansk erhvervsliv – heraf et med landtransporten - hvor direktøren for DSV Panalpina skal stå i spidsen. Nedsættelsen af et klimapartnerskab for landtransporten og valget af formand vækker glæde hos ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

Regeringen vil med helt nye klimapartnerskaber sætte gang i branchesamarbejder om nedbringelse af CO2-udledninger og drivhusgasser til lands, til vands og i luften. Transportbranchen er dermed en af de sektorer, der får sit eget partnerskab, som skal være med til at sikre en mere klimavenlig landtransport.
Nyt klimapartnerskab skal sikre en mere klimavenlig landtransport
NyhedRegeringen indgår et klimapartnerskab med landtransportbranchen, hvor Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør for DSV Panalpina, sætter sig for bordenden. Partnerskabet vil især have fokus på den grønne omstilling af vejgodstransporten.

Transportsektoren er en af klimakampens største akilleshæle. 29 procent af de danske udledninger af drivhusgasser stammer i dag fra transporten, og det forventes at stige til 34 procent, hvis ikke der gøres noget.
ITD glæder sig over 1,5 milliarder kroner til grøn forskning og udvikling
NyhedAlle Folketingets partier er netop blevet enige om at prioritere 1,5 milliarder kroner i 2020 til grøn forskning inden for blandt andet klimavenlig transport, omstilling af landbruget og til bæredygtige byer. Det vækker glæde i ITD, der især ser store perspektiver i udviklingen af alternative drivmidler til den tunge transport.

Forskning skal bidrage til den grønne omstilling og målet om 70 procent reduktion af udledningen af drivhusgasser i Danmark. Derfor har samtlige partier besluttet, at klimavenlig forskning og udvikling skal prioriteres endnu mere end tidligere.
ITD: Drop de højere bøder til der er skabt fuld klarhed om ansvar for fejl på køretøjer
NyhedUsikkerheden om konsekvenserne af de skærpede bødesatser for alvorlige sikkerhedskritiske fejl skaber frygt hos chaufførerne og frustration hos vognmændene. ITD mener, at det skal stå fuldstændig klart, for hvilke fejl på køretøjet chauffør og vognmand kan drages til ansvar, før loven træder i kraft. Der mangler stadig en klar og tydelig kontrolinstruks. Det er en helt urimelig behandling af chauffører og vognmænd, og resultatet kan blive en unødvendig belastning af domstolene.

Færdselsstyrelsen vil på et dialogmøde med branchen den 11. november 2019 drøfte problemstillinger i forbindelse med konstatering af alvorlige sikkerhedskritiske fejl og mangler og de kommende forhøjede bøder.
Bring bygger ny terminal i Taulov
NyhedBring vokser i Danmark og for at imødekomme den kraftige vækst indenfor e-handel, har Bring nu indgået en aftale med Daugaard Pedersen om at bygge en ny terminal i Kongens Kvarter ved Taulov

Stigende e-handel og vækst i tilstrømningen af kunder får Bring til at flytte ind i nye og større lokaler i Taulov. Bring har længe ledt efter egnede ejendomme eller grunde i Trekantområdet, som er et knudepunkt for distribution vest for Storebælt og samtidig centralt for Brings stigende Europatrafik. Valget faldt på Kongens Kvarter i Taulov.

FDL - Enhedslistens klare budskab: Manglende cabotage regler medfører social dumping
NyhedDet er befriende, at Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, og Nicolaj Villumsen, der er partiets medlem af Europa-Parlamentet, begge går benhårdt efter at komme den ulovlige, systematiske cabotagekørsel til livs. Nicolaj Villumsen fastslår i en kronik i Altinget, at afsløringen af den massive udnyttelse af filippinske chauffører i Padborg understregede, at de eksisterende EU-regler for landevejstransport langt fra er gode nok.
Dan Spedition udvider igen - stor efterspørgsel på toldpapirer
NyhedDan Spedition A/S fra Padborg udvider med yderligere to erfarne speditører for at kunne klare den store efterspørgsel efter specialistviden inden for toldpapirer.

Sammenlagt 61 års speditørerfaring har Per Kastrup og Jan Holst med i bagagen, når de netop nu starter i nye jobs som speditører hos Dan Spedition på Padborgkontoret. De har seneste været ansat hos Holger Smidt’s Eft. i Padborg.
Varebiler på farlig kurs
NyhedDanmarks varebiler slider dækkene hårdere end før

Der er fart på i erhvervslivet, og salget af varebiler ligger ret konstant i disse år. Men salget af dæk til denne biltype er faldet med mere end 15 % inden for et år.

"Vi ser, at ejere og brugere af varebiler kører deres originalmonterede sommerdæk længere ned end tidligere, og det er ikke så heldigt for trafiksikkerheden," udtaler formanden for Dækimportørforeningen Jannick Ditlevsen.
Specialopbygning fra SAWO til asfaltarbejde
Specialopbygning fra SAWO til asfaltarbejdeTil Georg Jørgensen i Slangerup, har SAWOs afdeling i Stokkemarke for nylig leveret en speciel opbygning til asfaltarbejde.

På en Scania L360 3-akslet er der lavet en opbygning, der er designet til kundens daglige arbejde og sikrer en god ergonomi for de ansatte.

For eksempel er der lavet en kasse på venstre side af chassis, beregnet til at indeholde tungt gods, og denne kasse kan sænkes hydraulisk ned til jorden - netop for at undgå tunge løft.