Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Chaufførnyt
Dtl magasinet
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
Norsk – Transportkjøpere må forsikre seg om at sjåførene får lovlig lønn
NyhedTilsyn med bestillere av transporttjenester viser at to tredeler ikke ivaretar sin plikt til å informere om og forsikre seg om at sjåførene får lovpålagt minstelønn. Det kommer fram i en ny rapport som oppsummerer 442 tilsyn i transportnæringen i 2018. Bestillernes ansvar ble kontrollert i 72 av disse tilsynene.

– Bestillere av transporttjenester har et viktig ansvar for å bidra til lovlige arbeidsforhold og rettferdige konkurransevilkår. Dersom bestillerne gjør sin del av jobben, vil det begrense markedet for de useriøse aktørene betydelig. Det vil igjen bidra til bedre lønns- og arbeidsvilkår for svært mange sjåfører, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.
"L O K U M S A F T A L E"   ?
DebatJA,- hvad er egentlig en såkaldt  "Lokumsaftale"   ?

Det blev der spurgt om i en  kommentar på et socialt medie   !

Om dette var ironisk ment,- eller om der var alvor bag ved,- vides ikke  ?

MEN,- mon ikke spørgsmålet er relevant nok    ?


DER  FINDES  JO  RIGTIG   MANGE   "MODELLER"    !
"EN  RET  OG  TO  VRANG",- - -OG  KUN  HALVE  SANDHEDER    !
DebatKan man i Danmark bruge  begrebet  "frit valg",- og gøre dette  100%    ?

NEJ,- det kan man sandelig  ikke    !

Men  JA,- man har fuld frihed til at organisere sig,- efter eget  valg   !

Man kan også frit vælge,- IKKE  at være organiseret    !


SÅ  ER  DEN FAKTISK  IKKE  LÆNGERE    !
TV2 Nord - 3F kritiseres for ”bøllemetoder” af vognmænd
Vognmand Søren Jakobsen fra Hobro har af flere omgange været i konflikt med fagforeningen 3F. Første gang var i efteråret 2018, da 3F kontaktede ham for at varsle en konflikt, hvis ikke han tegnede overenskomst med dem.

Søren Jakobsen havde på det tidspunkt tegnet overenskomst med Krifa, og ifølge ham var budskabet fra 3F ikke til at tage fejl af:

- Enten får vi en konflikt, og det, der følger med konflikten er enten, at biksen lukker, siger de, eller at man tiltræder hos dem. Der er ikke andre alternativer, siger Søren Jakobsen.
Færdselsstyrelsen bliver selvstændig styrelse
NyhedDet er nu besluttet, at Færdselsstyrelsen fra den 1. januar 2020 bliver en selvstændig styrelse under Transport- og Boligministeriet. Det betyder, at Færdselsstyrelsen herefter ikke længere er en del af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.
Endnu en Nopa påhængsvogn til landevejen
Endnu en Nopa påhængsvogn til landevejenSAWO har leveret en NOPA PTC240 3-akslet containerpåhængsvogn

NOPA containerpåhængsvognen er leveret med en kørehøjde på 1.100 mm., og er til kørselmed 7 - 7,5 meter containere. Der er lavet overføringsskinner for containere med side og midterruller, 4 udtræksstop i bagenden og 2 trykluftsbetjente låse med låsecylinder. Den er leveret med BPW aksler og lift på 2. aksel der er automatisk styret over ECU.SAWO har lavet fjernstyring af åben/luk af låsecylinder på VBG triangel, åben/luk af combilock og sænkning af påhængsvognen.
FDL´s formand om 3F-problematikken: Urimelig gradbøjning af 3F tvangsmetoder
Nyhed Når 3F bruger trusler og tvinger en vognmand til at indgå aftale med 3F og DTL-A, får det kun yderst sporadisk omtale. Men når en bagagemedarbejder i Kastrup, får samme tur, himler medierne op og har i dagevis fokus på problemet. Undskyldmig, men hvad er det for et samfund, vi efterhånden lever i. Nu må politikere og retssystemet vågne op af dvalen. Det fastslår FDL´s formand, vognmand Christian Jensen, Frederikshavn, og fortsætter:

Det er fint, at der nu omsider er sat fokus på problematikken, men man kan altså ikke gradbøje tvang. Jeg er skuffet over, at medierne, ud over fagpressen,
Fygesand fra Thorsmindevej bliver fjernet og brugt til kystforstærkning
NyhedFygesand fra klitten på Thorsminde Tange, som gennem nogen tid har gjort livet surt for trafikanterne på Thorsmindevej, bliver nu fjernet og lagt tilbage på stranden til forstærkning af kysten.

Klitrækken på den smalle Thorsminde Tange har lagt sig voldsomt ud og bredt sig ud på Thorsmindevej, hvor fygesandet generer trafikken. Derfor sætter Kystdirektoratet og Lemvig Kommune nu ind med gravemaskiner for at flytte sandet tilbage til stranden.
Vejdirektoratet sparer på energien på vejene
TrafikI den kommende tid gennemfører Vejdirektoratet som forsøg ændringer af belysningen på vejene, som vil medføre besparelser i energiforbruget på et niveau, der svarer til ca. 400 parcelhuses forbrug om året. Det vil gavne klimaet og modvirke lysforurening.

”Vi har i Vejdirektoratet hele tiden fokus på, hvordan vi tager hensyn til klimaet i vores løbende drift af statsvejnettet, og i den forbindelse har vi også kigget på den energi, vi bruger på belysningen af vejene,” siger afdelingsleder Michael Aakjer Nielsen fra Vejdirektoratet. ”Her er det lykkedes os at identificere nogle tiltag, der giver en markant energibesparelse, og dem sætter vi nu i værk.”
1. levering af Multilift Ultima kroghejs i DK
1. levering af Multilift Ultima kroghejs i DKSAWO har leveret et nyt Multilift Ultima 24Z.59 kroghejs - det første kroghejs i Ultimaserien, der er leveret i Danmark.

Hejset er monteret på et Scania R500 chassis med 4 aksler og CR17 førerhus. Chassiset eret tribbel chassis og har en akselafstand på 4.550 mm.

Ultima er den nye kroghejs model lanceret af Multilift og dette 24 ton kroghejs med knæktårner udstyret med velkendte funktioner som Ilgang, hurtig tip og hurtig sænk.
ITD: 3F’s foreningstvang og bøllemetoder er særdeles velkendte i vognmandserhvervet
NyhedI ITD, Brancheorganisation for danske vejgodstransport, og ITD Arbejdsgiver kommer det ikke som nogen overraskelse, at 3F med hårdhændede midler forsøger at presse medarbejdere til at melde sig ind i foreningen. Situationen er velkendt i vognmandserhvervet, hvor ITD og ITD Arbejdsgivers medlemmer også oplever 3F’s voldsomme fremfærd, og hvor regeringen nu vil give 3F monopol på transportoverenskomster.

I går kom det frem, at en midlertidigt ansat medarbejder i Københavns Lufthavn blev truet af to 3F’ere til at melde sig ind i deres fagforening. Det på trods af at den ansatte allerede var medlem af en anden faglig organisation, og ønskede at fortsætte i denne.
Bekendtgørelse om vejnettet for modulvogntog netop opdateret med 100 nye ruter
InfoVejdirektoratet har netop offentliggjort en opdateret bekendtgørelse af vejnettet for modulvogntog herhjemme. Bekendtgørelsen rummer 100 nye ruter i forhold til den forrige bekendtgørelse fra 2015.

Med den nye bekendtgørelse har Vejdirektoratet bestræbt sig på at levere en ensartet opsætning og opdatering af alle kortbilag, så de fremstår tidssvarende.

Desuden har bekendtgørelsen fået en mere logisk opbygning, blandt andet med punktopstillinger i bilag.
FDL - EU angriber RUT-systemet: Ændringer vil åbne en ladeport for snyderne
NyhedDet er dybt bekymrende, at EU nu sætter spørgsmålstegn ved den danske holdning til RUT-registret. Problemet er opstået i forbindelse med udenlandske firmaers anlægs- og byggearbejdere og chefer, men kan meget vel brede sig til vognmandsbranchen, hvor det erlet for en udenlandsk chauffør at optræde som selvstændig vognmand i en branche, der lider i under manglende RUT-registreringer.

Det nye er, at selvstændigt erhvervsdrivende ikke længere registreres i RUT-registre. Hvilket skaber frygt for mere social dumping, bl.a. i form af flere falske selvstændige.
Nu åbner ny Kalundborgmotorvej
TrafikTo års omfattende vejbyggeri på 2. etape af Kalundborgmotorvejen er nu så tæt på at være i mål, at Vejdirektoratet åbner den samlede strækning mellem Kvanløse og Dramstrup. 6,5 kilometer ny asfalt er klar til bilisterne henover weekenden den 21.-22. september.

Vejdirektoratet åbnede for de første 4 kilometer af den nye tilføjelse til Kalundborgmotorvejen ved Kvanløse allerede tilbage i foråret. Henover sommeren fik strækningen også ny asfalt. Nu gælder det den sidste del af strækningen på 2,5 kilometer fra Nr. Jernløse forbi Dramstrup.
Skive Køletransport investerer i grøn omstilling og effektivitet
LastInvesterer i anskaffelse af 112 nye lastvogne og køle-frysetrailer

På blot otte år har logistikvirksomheden Skive Køletransport A/S i Hobro 10-doblet sin omsætning til i dag at være på vej mod de 400 millioner kr. Og væksten fortsætter. Derfor investerer firmaet nu i anskaffelse af 46 nye miljø- og trafikvenlige Volvo og Mercedes lastbiler og langtidslejer 66 topmoderne køle- og frysetrailere fra Krone Fleet Danmark.

Første danske tankstation klar med flydende naturgas
NyhedSom den første tankstation i Danmark sælger den nye Shell motorvejsstation ved Vordingborg det renere GTL-brændstof. Dermed kan lastbiler og busser nu erstatte diesel med flydende naturgas og derved skære op til 38 procent af de skadelige dieselpartikler væk.

Interessen for renere alternativer til diesel hos virksomheder og kommunale selskaber er stigende. Derfor indfører energiselskabet DCC Energi nu det renere GTL-brændstof på den første af de danske Shell tankstationer.
BEGGE  PARTER   HOLDER    PÅ  DERES   RET    !
DebatOG,- begge parter  HAR  faktisk  ret   !

Måske er det netop  DET,- der er selve problemet   !

Hvorfor ikke bare  fjerne  "årsagen"  til det hele   ?

Det vil være til stor  gavn,- - -mange andre steder  fremadrettet    !


"INDGREBET"   VIL  VÆRE   GANSKE  ENKELT    !