Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Chaufførnyt
Dtl magasinet
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
Scania Driver Academy er nu AMU godkendt uddannelsescenter
NyhedEfter i mange år at have afholdt EU-efteruddannelser via udliciteringsaftaler med godkendte AMU-centre, har Scania Danmark nu fået sin egen godkendelse.

Det betyder at Scania Driver Academy fremadrettet er godkendt af Undervisningsministeriet til selv at udbyde AMU-uddannelser på Godstransport området.

”Vi har meget stor erfaring indenfor området, da vi i mange år har afholdt EU- efteruddannelsen
FDL - De konservative før trafikforhandlinger: Stort behov for nye trafikinvesteringer
NyhedMan siger, at næst efter seksualdriften er jernbanedriften det, der kan få flest følelser i kog hos danskerne. Det er en sandhed med modifikationer, og den må være udlagt af en, der aldrig har siddet i kø på motorvejen dag ud og dag ind. Det kan få folk opaf førersædet. Således lyder det fra den konservative transportordfører, Niels Flemming Hansen, der fortsætter: Der er brug for mindst 450 kilometer vej i Danmark, og det lagde vi en plan frem for tidligere på året. Den kan gennemføres, hvis Socialdemokratietvil, og jeg vil opfordre den nye transportminister, Benny Engelbrecht, til at tage et grundigt kig på bilisternes vilkår. Der er nemlig kun ét transportmiddel, der kan køre en hjem fra arbejde og have plads til både børn og indkøbsposer.
3F: Respekt for dansk model
NyhedEU-Kommissionen bør styrke indsats mod social dumping og stigende ulighed og respektere dansk arbejdsmarkedsmodel


3Fs næstformand Tina Christensen siger i en kommentar til fordeling af porteføljer til de nominerede kommissærer, som den kommende formand for den nye EU-kommission Ursula von der Leyens har præsenteret - herunder beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit:

”3F forventer, at den nye luxembourgske beskæftigelseskommissær vil respektere den danske aftalemodel. Her er det helt afgørende
QR-koder effektiviserer trailervedligeholdelsen
NyhedTransportsektoren kan opnå korrekt og sikker levering af originale reservedele og dermed spare både tid og penge, når trailerne er på værksted for at blive repareret eller vedligeholdt. Det viser de foreløbigeerfaringen med brug af det unikke QR-kodesystem, som Krone introducerede for et år siden.

Hver enkelt ny trailer er fra fabrikken forsynet med en QR-kode. Når mekanikeren med sin mobiltelefon eller tablet aflæser koden, får han automatisk adgang til Krones webportal, hvorfor han kan logge ind på shoppenog få tilgang til en komplet liste over alle de komponenter, traileren er opbygget af.
FDL - Urimelige kontra rimelige bøder: Større bøder skal virke afskrækkende på alle !
NyhedDebatten om bødestørrelserne og rimeligheden heri, er fortsat højaktuel, ikke mindst ved udsigten til de kæmpebøder, der gælder fra og med 1. januar. Så koster det virkeligt kassen at køre ind i en kontrol med et vogntog, der ikke opfylder lovens krav. Selvom vi ikke forsvarer ulovligheder, kan man godt spørge, hvorfor det lige er vores branche, hvor man konstant arbejder på kanten af bøder, der kan smadre ens privatøkonomi.

De såkaldt kloge, vil – med en vis ret – sige, at det er vores egen skyld, og at hvis vi ikke brød skrevne eller uskrevne regler og love, ville vi ikke blive straffet.
Politi - Nu koster håndholdt mobil klip i kørekortet
NyhedFra i morgen - tirsdag den 10. september 2019 – udløser det et klip i kørekortet at betjene håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Der har sjældent været en bedre dag at investere i godt håndfrit tele- og kommunikationsudstyr end i dag.

"I morgen koster det et klip kørekortet, hvis man betjener telefon og andet elektronik som fx GPS, uden det er fastmonteret i dit køretøj," siger vicepolitiinspektør Claus Bardeleben, Københavns Vestegns Politi.
Nyt om vejarbejder - Vejarbejde spærrer tilkørselsrampe delvist ved Odense på Fynske Motorvej
TrafikVejdirektoratet er i gang med at etablere en støjskærm langs den nordlige side af den Fynske Motorvej E20 ved Sanderum. Dette medfører en delvis spærring af tilkørselsrampe 52 fra Odense i retning mod Jylland.

Hovedparten af arbejdet vil foregå fra nabosiden, men enkelte af arbejderne skal udføres fra tilkørselsrampen. Det betyder at dele af rampen spærres for trafik fra mandag den 16. september og tre uger frem.

Arbejdet udføres aften og nat, og rampen vil derfor være spærret i tidsrummet fra kl. 19.30–06.00.
Helt ny IVECO Daily stempler ind hos sjællandsk servicevirksomhed
LastEn af de første helt nye IVECO Daily i Danmark er netop leveret til J E Service, der lever af at servicere kraner, gummigeder og andre entreprenørmaskiner på stedet. ”Vi kører tusindvis af kilometer om året, så komforten bag rattet er helt afgørende,” fortæller indehaver Jens Erik Nielsen om varebilen, der blev leveret af IVECO Odense.

Så er ventetiden endelig forbi på den helt nye IVECO Daily, der havde dansk snigpremiere med en 24 timers stafet fra Skagen til København som optakt til Le Mans i juni. En af de første herhjemme, som netop har fået fingre i den nye model, er Jens Erik Nielsen, indehaver af J E Service i Rønnede på Sydsjælland, der lever af at køre ud og servicere entreprenørmaskiner som fx gummigeder og kraner.
Sættevognstrækker i kompleks bødesag på over 100.000 kroner
NyhedTungvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi kontrollerede fredag den 30. august 2019 en estisk trækker (lastbil) med en dansk sættevogn. Man fandt 33 lovovertrædelser – bøden lød på 107.000 danske kroner.

Fredag morgen den 30. august 2019 standsede politiets Tungvognscenter Nord en estisk indregistreret trækker med dansk sættevogn på motorvej E45 ved afkørslen Hjallerup/Lyngdrup.

”Da vi standsede chaufføren, legitimerede han sig med svensk og ukrainsk pas, da han havde dobbelt statsborgerskab. Han boede aktuelt i Ukraine og havde ukrainsk kørekort, men samtidig norsk førerkort og norsk chaufføruddannelsesbevis.
Holbæk Lift & Materieludlejning A/S har fået en ny Scania G 410
LastOpbygget med HMF 2820 kran, maskinlad med hydraulisk svingbare ramper, spil, skabe med udtræksskuffer og mange andre detaljer kan du her nyde en flot Scania G 410 leveret til Holbæk Lift & Materieludlejning A/S.

Det flotte G førerhus udstråler en markant kombination af komfort og elegance, indvendigt såvel som udvendigt. Den tilbyder omfattende opbevaringsplads samt et rummeligt førerhus, der er let at komme omkring i.

I førerhuset finder man blandt andet Premium sæder med ventilation og varme, træ/læderrat, spejle der alle er elektrisk opvarmet og justerbare.
FDL - Politikerne snakker og snakker: Men hvorfor er de passive over for ulovlighederne?
NyhedKanal 5´s og TV2's mange afsløringer af defekte vogntog og førernes talrige store og mindre overtrædelser, er ikke overraskende for os i transportbranchen. Men det er i virkeligheden skræmmende, at politikerne stort set forholder sig passive, for det er i realiteten,desværre, kun toppen af isbjerget, vi, alt, alt for længe, oplever.

Så man behøver ikke hverken at være matematisk student, jurist eller have den store kædestrammer eksamen for at se, hvor galt, det står til. For det er jo desværre et fåtal, der ryger i tungvognspolitiets bødeblokke. Det er et bekymrende fåtal, som ender medat få en bøde, og det erda i den grad virkeligt utilfredsstillende.
Vejdirektoratet udskifter vildthegn på Fyn og i Sønderjylland
TrafikI den kommende tid udskifter Vejdirektoratet vildthegnet på udvalgte strækninger af den Fynske Motorvej og den Sønderjyske Motorvej.

Vildthegnet står typisk ved skovstrækninger og har til formål at forhindre rådyr, kronhjorte og andet vildt i at bevæge sig ud på motorvejene, hvor de er til fare for trafikanterne.

”Vi opsætter nyt vildthegn på dele af motorvejen på Fyn og i Sønderjylland, fordi det eksisterende er blevet slidt af vind og vejr og dermed ikke tjener sit formål med at holde de store dyr borte fra motorvejen,
Stor opbakning til klip for håndholdt mobil
NyhedKnap otte ud af ti danskere mener, at det er godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man bruger håndholdt mobil bag rattet. Især de ældre bakker op, mens det er færre blandt de unge, viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik (regionale tal).

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken. For at få flere til at droppe den håndholdte mobil bag rattet, har et politisk flertal besluttet at skærpe sanktionen for at bruge håndholdt mobil mv. under kørslen.
FDL Nyhedsbrev - Kampen mod social dumping: Nedtællingen er begyndt, men sporene skræmmer
NyhedDer er sagt og skrevet meget om den sociale dumping, som adskillige lande, og ikke mindst Danmark, slås med. Men selv om der blev bevilget et større millionbeløb til bekæmpelsen herhjemme, er resultatet yderst begrænset. Og den sociale dumping er større endnogensinde. Nedtællingen er altså begyndt, men sporene skræmmer. Derfor er det spændende, hvad der kommer ud af ni transportministres anstrengelser. EU´s ny vejpakke skal være klar senest 1. november.

Står det til transportministre fra ni EU-lande, er det afgørende, at den nye lovgivning falder på plads, og man stræber efter en bedre regulering, som vil beskytte de sociale rettigheder.
TUR-dk - Premiere på den nye Meritvejen.dk
NyhedMeritvejen.dk er en hjemmeside med informationer, der gør det lettere for den ufaglærte transportmedarbejder at finde den direkte vej til svendebrevet.

Meritvejen.dk har fået et grafisk løft og relanceres nu med opdateret indhold.

Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Når man går på Meritvejen, følger man et uddannelsesforløb, der er tilpasset den enkeltes erfaringer.
Litauisk mand idømt fængsel for hæleri af lastbil med fødevarer
NyhedDen 31-årige blev anholdt den 8. april i Tyskland, hvor han var fører af en lastbil med sættevogn med fødevarer på køl, der var stjålet i Herning. UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi har varetaget opgaven med hjemtagelse og videre efterforskning.


En 31-årig mand, litauisk statsborger, blev fredag ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på 10 måneders ubetinget fængsel samt udvist med et indrejseforbud i seks år for hæleri.
Nyt om vejarbejder. -Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Sønderjyske Motorvej ved Kolding samt på rasteplads Hylkedal Vest
TrafikFra mandag den 9. september og cirka tre uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på E45 Sønderjyske Motorvej ved Kolding samt asfalten på rastepladsen Hylkedal Vest.

Arbejdet finder sted i sydgående retning mellem Motorvejskryds Kolding Vest og frakørselsrampe 65b Vonsild.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.