Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Job i Transport
Nordsjællands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Nyeste artikler
DTL magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Skovsgaard : Danskegodschauffoer.dk lukker ned den 01. oktober 2020, tak for den tid du har fulgt siden...
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Amukurs.dk
Arbejdstilsynet
Ulykke Patientforeningen
FDL - Lobbyisterne har frit spil, men: Politikeres økonomiske valgtilskud et problem
NyhedEfter afsløringen af Kurt Beier-sagen, har mange gode kræfter bl.a. FDL, arbejdet på at komme den slags forhold til livs. Løsningen er en mere langt intens bekæmpelse af social dumping og misbrug af underbetalt udenlandsk arbejdskraft. Menfor at det skal lykkes, er det tvingende nødvendigt at få bremset postkasseselskaber, fiktive vikarbureauer og den systematisk iværksatte cabotagekørsel. Noget, som politikerne på Christinsorg, for længst burde have gjort noget ved.
Politi - Kontrol afslørede problemer med cabotage-dokumentation
NyhedOnsdag 25. september 2019 afholdt politiets Tungvogncenter Nord kontrol med TOLD og Færdselsstyrelsen på havnen i Århus.

Ved kontrollen kunne blandt andet en udenlandsk vognmand ikke godtgøre alt den påkrævede dokumentation i forhold til retten til at køre cabotage, hvorfor overtrædelserne blev sanktioneret med en bøde på 15.000 kr.
FDL - Venstre slår bak i bødespørgsmål: En ny håndsrækning til de mange snydetampe
NyhedMan kan egentlig godt undre sig over, at Venstre nu bakker ud med hensyn til skærpede bøder for ulovlige ugehvil i lastbiler. Nogle vil formentlig være af den opfattelse, at Venstre dermed søger at afværge for store ekstra omkostninger til de store aktører,postkasseselskaber og fiktive vikarbureauer, der anvender underbetalte udenlandske chauffører. Hvilket er en nærliggende teori. For hvad skulle ellers være begrundelsen for at halvere bødestørrelserne?
Transportevent i Nørresundby en stor succes
NyhedDer blev sat spot på de gode jobmuligheder inden for transportbranchen, da AMU Nordjylland fredag den 20. september inviterede ledige og andre jobsøgende til en forrygende dag på Køreteknisk Anlæg i Nørresundby.

- Transportbranchen er i rivende udvikling, og vi oplever, at der stadig er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. Med transporteventet har vi vist branchen frem for de besøgende og givet dem en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde inden for området. Målet med eventet var helt klart at få flere folk i job inden for transportbranchen, fortæller Morten Lund Dam, uddannelses- og markedschef ved AMU Nordjylland.
DTL - NLA formand i paneldebat på franske vognmænds årsmøde
NyhedPå den franske vognmandsorganisation FNTR’s årsmøde i Paris bliver situationen omkring de såkaldte vejpakker i EU lige nu grundigt debatteret. Nordic Logistics Association var repræsenteret.

I en stopfyldt sal deltog direktør og formand i NLA Erik Østergaard i dag i en interaktiv paneldebat om vejgodstransporten i en verden under forandring, der først og fremmest indebar status for vejpakkerne, nu hvor EU-Parlamentet har åbnet op for trilogmøder. hvor henholdsvis Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet mødes og forhandler sig frem til fælles regler for europæiske vognmænd.
DEN   "PLANLAGTE"   MINDSTELØN,- - VIL  VÆRE  EN   ØJENÅBNER    !
DebatProblemet med at kontrollere dette,- syntes ikke at være voldsom   !

Her vil man  automatisk  afsløre sig selv,- -formoder jeg  ?

Den meget lave løn,- -er jo en afgørende  kvalifikation   !

Fjernes denne  "kvalifikation",- er de ikke længere  attraktive    !


ELLER,- - -HAR  VI  OVERSET   NOGET    ?
Advokatfirma - Chaufførhoteller – dog ikke uden problemer
NyhedEfter dansk ret må chauffører ikke afholde deres lange hvil på 45 timer i lastbilen. Der er derfor et stort behov for steder, hvor chaufførerne i stedet kan afholde dette hvil.

Ifølge den nye transportminister Benny Engelbrecht må vognmandsbranchen dog selv sørge for faciliteter til at afholde det lange hvil. Eksempelvis chaufførhoteller. Brugen af chaufførhoteller er dog ikke helt uden problemer. Her kan som eksempel nævnes problemer i forhold til planlovgivningen samt tilknytningsproblematikken, som vi så diskuteret i sagen med den rumænske chauffør.
Bjærgningsbil klar til at indtage miljøzonerne
Bjærgningsbil klar til at indtage miljøzonerneDet er ikke længe siden, at Redning Danmark i Fredericia endelig kunne tage deres nye kraftige bjergningsbil brug. Bilen, som er i Euro 6 klassen, er indkøbt til at løse bjergningsopgaver i byer, hvor der er miljøzoner.

Bjergningsbilen er en 4-akslet Scania R 650 8x4 opbygget med et BRO Starke bjærgningsaggregat. I forbindelse med opbygningen har Scania i Aarhus flyttet den anden foraksel 300 mm bagud for at få plads til den lyddæmper, der er monteret på en V8, samt for at sikre korrekt opbygning og vægtfordeling.
DTL - lang ventetid på varebilstilladelser
NyhedSiden d. 1. juli har det været påkrævet at have en varebilstilladelse, når man kører gods for fremmed regning i biler under 3500 kg.

Har man indsendt alt relevant dokumentation med sin ansøgning for at få en varebilstilladelse, er den forventede sagsbehandlingstid lige nu 10-12 uger.
JA  DA,- -  "DET  FRIE  VALG"- - -VIRKER  SKAM   EFTER  HENSIGTEN     !
DebatOrganisationen  "ITD"   jamre sig  fortsat     !

Samtidig  afgiver de selv,- den korrekte forklaring    !

Og JA,- det handler nemlig om  friheden til at vælge    !

Man kan både vælge til,- og man kan også vælge fra    !


"KRIFA"   HAR  SÅ  VALGT,- - - -AT  VÆLGE  FRA    !
ITD: Ingen hjælp fra beskæftigelsesministeren mod bøllemetoder fra 3F
NyhedBeskæftigelsesminister Peter Hummelgaard gav i dag en begmand til 3F for brug af hårdhændede midler for at presse medarbejdere til at melde sig ind i fagforeningen, men der var ingen konkret hjælp at hente for de medarbejdere, der rammes af 3F’s bøllemetoder.

Beskæftigelsesministeren var i dag kaldt i samråd, efter at det for nylig kom frem, at en midlertidigt ansat medarbejder i Københavns Lufthavn blev truet af to 3F’ere til at melde sig ind i deres fagforening.
Politi - Vognmand idømt frihedsstraf og kæmpe bøde
NyhedEn 53-årig vognmand fra Vejle-området blev i dag ved retten i Kolding idømt 70 dages fængsel for at have medvirket til, at en af hans chauffører kørte på en anden persons førerkort i september og oktober 2018.

Straffen blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste.

Vognmand erkendte sig skyldig.
’Vognmanden forklarede, at han var blevet opmærksom på, at chaufføren kørte meget og kørte på en andens førerkort,
DTL: Vejpakkerne et vigtigt skridt nærmere
NyhedEuropa Parlamentets transportudvalg TRAN har besluttet at sende vejpakkerne videre til de såkaldte trilog-forhandlinger. Dermed er chancen for, at vejpakkernes indhold bliver til noget, markant forøget.

I den ekstremt langvarige og komplicerede proces, som har været vejpakkernes skæbne hidtil, repræsenterer dagen i dag et fremskridt. Vejpakkerne er sendt til de såkaldte trilog-forhandlinger mellem repræsentanter for EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Rådet. Dermed er chancerne for en realisering kommet et vigtigt skridt nærmere.
FDL - Godt nyt om EU´s ny vejpakke: Men ekstra bevilling til kontrol er nødvendigt
NyhedFDL er godt tilfreds med flere af hovedpunkterne i EU´s ny vejpakke, der, som omtalt i går, netop er tiltrådt af EU´s Transportudvalg. Så nu mangler vi blot den definitive godkendelse, som selve parlamentet skal klare i triologforhandlingterneHvilket, især med hensyn til holdningen i de gamle østlande, godt kan trække lidt ud. I FDL´s optik, er det mest positive af de kommende tiltag, den foreslåede karensperiode for cabotage og en forstærket indsats mod den stærkt tiltagende sociale dumping.
DEKRA - Ny og positiv tendens: Flere kvinder er på vej ind i transportbranchen
NyhedTransportbranchen mangler stadigvæk chauffører. I Sverige oplever de en ny tendens, som kan ændre på dette. Flere og flere kvinder er nemlig begyndt at vælge en transportuddannelse. Samme tendens ser man hos DEKRA i Danmark, hvor de oplever en markant stigning i antallet af kvinder, der tager lastbilkørekort.

Flere kvinder bliver lastbilchauffører

En undersøgelse om rekrutteringsbehovet i transportbranchen udarbejdet af TYA, Transportfagenes Erhvervs- og Arbejdsmiljøråd i Sverige viser, at de ligesom Danmark får stor mangel på chauffører i fremtiden.
ITD - Vejpakken går i trilogforhandlinger
NyhedEfter længere tids uklarheder og administrative finter med Vejpakken i Europa-Parlamentet er det endelig lykkedes transportudvalget at få mandatet på Vejpakken vedtaget. ITD glæder sig over, at næste fase nu begynder med trilogforhandlingerne.

Europa-Parlamentets transportudvalg har tirsdag den 24. september 2019 vedtaget, at Vejpakken kan gå videre til de såkaldte trilogforhandlinger. Her skal de europæiske institutioner, henholdsvis Kommissionen,
SÅDAN   BLIVER  SANDHEDEN   "PAKKET  PÆNT  IND"    !
DebatJA,- kært barn har mange navne,- som man siger    !

Forståelsen af et  faktuelt  fænomen,- har ret store udsving   !

Nogle der  én ting,- og ignorere en anden ting,- - - efter behov    !

Faktisk minder det om en  gang "salgslak"   !


DET  NEGATIVE  ER   OVERHOVEDET   IKKE   NÆVNT     !